Friidrettsforbundet kan nekte Larsåsen å konkurrere for Norge

Spilte inn reklamefilm for bettingselskapet Unibet.

 ER ALENE:  Cathrine Larsåsen får ikke noe støtte fra friidrettsforbundet
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ER ALENE: Cathrine Larsåsen får ikke noe støtte fra friidrettsforbundet Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Friidrettspresident Svein Arne Hansen antyder at stavhopperen Cathrine Larsåsen ikke får representere Norge så lenge hun har inngått en sponsorkontrakt med et utenlandsk spillselskap.

Ifølge NRK har hun spilt inn en reklame med Unibet, noe hun skal ha fått 500.000 kroner for. Hun skal ikke bære noe reklame for selskapet under øvelser.

- Vi må ta konsekvensene av det når vi får snakket med Cathrine, slik at vi får høre hva dette er. Men på generelt grunnlag vil vi ikke la utøvere som gjør reklame for spillselskaper representere norsk friidrett, sier Hansen til NRK.

I Zuccarellos fotspor Norges Ishockeyforbund har samme holdning overfor Mats Zuccarello Aasen. Også han har en personlig sponsoravtale med det samme spillselskapet som Larsåsen.

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund gir sin fulle støtte til friidrettspresident Hansen.

- Hele Norge har registrert hva Norges Ishockeyforbund gjorde i Zuccarello-saken, og jeg vil tro at Norges Friidrettsforbund ser like alvorlig på dette. Vi støtter helhjertet opp om de tiltakene friidrettsforbundet måtte fatte i denne saken, sier Andersen.

Har ikke støtte Larsåsen får ikke lenger pengestøtte fra forbundet, og reagerte slik da hun fikk høre om friidrettsforbundets holdning.

- Det er absurd om jeg ikke får delta i VM på grunn av dette. Dersom dette er tilfelle, er det helt forferdelig at de skal ha denne holdningen, sier hun til NRK.

- Jeg ønsker ikke å skape problemer, men jeg trenger penger for å satse, sier hun.

(NTB)