SKREV BREV TIL DAGBLADET: Friidrettspresident Svein Arne Hansen er ikke fornøyd med Dagbladets fremstilling av konflikten i friidrettsmiljøet i Bergen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SKREV BREV TIL DAGBLADET: Friidrettspresident Svein Arne Hansen er ikke fornøyd med Dagbladets fremstilling av konflikten i friidrettsmiljøet i Bergen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Friidrettsforbundet mener Dagbladet tar feil

- Fins ingen konflikt i friidretten.

(Dagbladet): Onsdag skrev Dagbladet om hvordan Idrettslaget Gular etterlyste en tydeligere etisk holdning fra Norges Friidrettsforbund i kampen mot doping. Bakgrunnen var Gulars presisering av et vedtak om at ingen av klubbens medlemmer kunne benytte seg av tidligere dopingtatte Aage Odfjells trenertjenester.

Dagbladet vet at også flere andre idrettslag i Bergensområdet har savnet en klar etisk holdning fra Friidrettsforbundet. Dette er en virkelighetsoppfatning forbundet og fiidrettspresident Svein Arne Hansen bestrider.

Brev til Dagbladet
I et brev til Dagbladet, som også er publisert på friidrettsforbundets nettsider, skriver Hansen blant annet:

«Dette er en fremstilling (Dagbladets, red.anm) som ikke medfører riktighet, og som langt på vei oppleves som en sjikanering av friidretten. For å ta det essensielle først. Norges Friidrettsforbund har et helt klart standpunkt mot doping. Norges Friidrettsforbund kjemper for et strengere regelverk. Og Norges Friidrettsforbund støtter og står bak klubber som basert på idrettens verdier ikke ønsker å engasjere trenere som har hatt dårlige eller uklare holdninger til doping.»

Berømmer tydeligheten
I det samme brevet, som du kan lese i sin helhet her, lover Hansen at Friidrettsforbundet skal være blant de aller fremste i kampen mot doping, og at de skal bli enda tydeligere i sin støtte til klubbene. Friidrettsforbundet har også sendt et brev til Norges Idrettsforbund der de ber om felles retningslinjer for hvordan utøvere som kommer tilbake etter dopingdom skal behandles.

BERØMMER DE SISTE DAGERS TYDELIGHET: Generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, er glad for at friidrettsforbundet er så tydelige som de nå er i antidopingholdningene.. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
BERØMMER DE SISTE DAGERS TYDELIGHET: Generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, er glad for at friidrettsforbundet er så tydelige som de nå er i antidopingholdningene.. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

- Jeg opplever at friidrettsforbundet, og ledelsen ved Svein Arne Hansen og Kjetil Hildeskor, har vært veldig tydelige de siste dagene på hvilke holdninger de har til doping. Det vil jeg absolutt berømme dem for. Jeg syns det er flott at de er så tydelige, sier generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, til Dagbladet.

Mørke sider
Andersen fikk den bergenske Odfjell-saken i fanget i sommer også, og har siden den gang startet et storstilt arbeid innen idretten med å rydde opp. Med Kjærgaard-saken på bordet viser det at holdningsskapende arbeid er viktigere enn noen gang.

- Norsk idrett har fått en kraftig påminnelse om dopingproblematikken gjennom sykkelsporten og Kjærgaard-saken. Denne typen, kall det elendighet, som brettes ut, har satt fart på dette arbeidet i norsk idrett. Mange i idretten erkjenner at vi også har mørke sider i norsk idrett, og at vi må være bevisste i denne verdijobbingen tjuefire timer i døgnet, sier Andersen.

- Hva sier du til at enkelte mener friidrettsforbundet burde vært tidligere og tydeligere på banen i Gular-saken?

- Mitt budskap er at vi er veldig på denne ballen. Det friidrettsforbundet har gjort de siste dagene viser at de også er det.