NYTT VEDTAK:  Friidrettsforbundet har vedtatt at utøvere, trenere eller ledere som er dømt for doping overtredelser ikke kan motta utmerkelser fra Norges Friidrettsforbund. - Det ble akutualisert i fjor sier visepresident i Friidrettsforbundet Tore Hordnes.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NYTT VEDTAK: Friidrettsforbundet har vedtatt at utøvere, trenere eller ledere som er dømt for doping overtredelser ikke kan motta utmerkelser fra Norges Friidrettsforbund. - Det ble akutualisert i fjor sier visepresident i Friidrettsforbundet Tore Hordnes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Friidrettsforbundet vil ikke hylle dopingdømte

Nytt vedtak.

Styret i Norges Friidrettsforbund vedtok onsdag at utøvere, trenere eller ledere som er dømt for dopingovertredelser, ikke kan motta utmerkelser fra Norges Friidrettsforbund.

Denne regelen medfører at en som er dømt for dopingovertredelser som gir to år eller lenger utestengelse, eller som har fått to utestengelser av kortere varighet aldri vil være kvalifisert til utmerkelser som kongepokalen, NFIFs gullmedalje for aktiv idrett, NFIFs sølvmedalje for administrativ innsats, erkjentlighetsbevis eller NFIFs Diplom for administrativ innsats.

- Dette er noe vi har snakket om en stund. Det ble særlig aktualisert i fjor da Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) ga prisen som årets utøver til en utøver som tidligere er dopingdømt. Det ga reaksjoner, og vi mener at det var et helt feil signal å gi. Dette ønsket vi å formalisere innen vårt regelverk, sier Tore Hordnes, visepresident i friidrettsforbundet, til NTB.

Hordnes mener at dette vil sette fram tydelige signaler som ikke er til å misforstå.

- Noen mener at dette burde være en selvfølge, mens andre mener det vil være urettferdig overfor den allerede har tatt sin tilmålte strakk. Vi er opptatt av arbeidet mot doping og mener derfor at regelen er rett å innføre.

Sentralstyret oppfordrer kretsene til å følge samme retningslinjer ved utdeling av sine utmerkelser.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram