Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrettsledere skuffet over Hauge

Generalsekretæren i Norges Friidrettsforbund (NFIF), Trond Pedersen, er personlig skuffet over at kulestøteren Kjell Ove Hauge er tatt i doping. Han får støtte fra hele friidretts-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen for norsk friidrett er ikke akkurat oppløftende om dagen: En rekke av våre beste utøvere er plaget av skader, NFIFs økonomi er skrantende, og så kom dagens dopingsak på toppen av det hele.

- Jeg er personlig skuffet. Vi er kommet i en problematisk situasjon, men vi må bare jobbe videre, sier Pedersen.

Helsvart for Thidemann

Friidrettspresident Anne Thidemann skulle også gjerne vært dopingavsløringen foruten.

- Det er vanskelig å måle den skaden dette eventuelt vil få for omdømmet til norsk friidrett, men det er ikke til å komme ifra at dette er en mørk dag for oss, forteller Thidemann på pressekonferansen i dag.

Thidemann forteller at USA generelt har vært et problem for forbundet.

- Holdningen til dopingbruk er en helt annen enn i Norge, sier presidenten og får støtte fra Friidrettforbundets lege, Ove Talsnes.

- Jeg har fått mange henvendelser fra norske utøvere som har fått tilbud om ulovlige medikamenter i USA. De har en helt annen kultur der borte, forteller legen.

Gråtkvalt

Ove Talsnes var gråten nær da han fortalte pressen om dopingfunnet i dag.

- Dette er ganske tøft - også for en del av oss andre, forteller Talsnes før han måtte stoppe opp for å holde igjen tårene.

Dopingpreperatet Hauge brukte i mai er et av de fire vanligste og mest kjente anabole steroidene.

- At Kjell Ove står fram, er viktig for oss i antidoping-arbeidet - og det bekrefter at vi har et effekt kontrollvesen, sier Talsnes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!