Friidrettslegende dementerte egen død

- Jeg er fortsatt i live!

EN AV TIDENES BESTE: Daley Thompson blir sett på som en av tidenes beste tikamputøvere. Foto: Andy Hooper/ANL/REX/NTB Scanpix
EN AV TIDENES BESTE: Daley Thompson blir sett på som en av tidenes beste tikamputøvere. Foto: Andy Hooper/ANL/REX/NTB ScanpixVis mer

Det hender fra tid til annen at kjendiser føler seg tvunget til å dementere rykter om egen død. Ofte dukker det opp slike falske rykter, som spres som vinden i sosiale medier.

Daley Thompson (61) er en tidligere tikamputøver som blant annet vant to OL-gull, ett VM-gull og satte fire verdensrekorder. Han var også ubeseiret gjennom en periode på åtte år fra 1979.

Briten lever i beste velgående i London, men tirsdag sto det skrevet på Wikipedia at Thompson hadde mistet livet som følge av leddgikt.

I GLANSDAGENE: Daley Thompson i aksjon i Los Angeles tilbake i 1984. Foto: NTB Scanpix
I GLANSDAGENE: Daley Thompson i aksjon i Los Angeles tilbake i 1984. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hovedpersonen selv fikk med seg det som sto skrevet, og følte en trang til å fortelle omverden at det ikke stemte.

«For ordens skyld og til tross for at Wikipedia annonserer at jeg er død, jeg er fortsatt i live! Det er ikke vits å prøve å kontakte meg via et medium eller et ouija-brett», skriver Thompson på sin Facebook-profil.

Flere har kommentert utspillet til Thompson, og mange er lettet over at det bare var et rykte, mens andre er irriterte for at det spres falske nyheter.

Wikipedia er en kilde til opplysninger, men siden det er brukerstyrt, er det ikke alltid at opplysningene er korrekte.

Thompson blir sett på som en av de beste tikamputøverne gjennom aller tider. Han ble tvunget til å legge opp i 1992 på grunn av en tilbakevendende hamstring-skade, og spilte deretter profesjonell fotball på 90-tallet.

Han var blant annet ambassadør for London-OL i 2012.