Friidrettslegenden Coe vant presidentkampen

Slo Sergej Bubka.

NY PRESIDENT: Friidrettslegenden Sebastian Coe ble onsdag valgt som ny president i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Foto: NTB Scanpix
NY PRESIDENT: Friidrettslegenden Sebastian Coe ble onsdag valgt som ny president i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Friidrettslegenden Sebastian Coe ble onsdag valgt som ny president i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Den tidligere mellomdistanseløperen slo ukrainske Sergej Bubka i den avgjørende avstemningen. Coe fikk 115 stemmer, mens Bubka måtte nøye seg med 92.

58 år gamle Coe overtar presidentvervet etter senegalesiske Lamine Diack, som har sittet i sjefsstolen i 16 år.

- De fleste i dette rommet vil konkludere med at fødselen til barna våre er det største øyeblikket i livet, men å få muligheten til å jobbe med alle dere og forme framtiden til idretten vår, er den nest største og mest betydningsfulle hendelsen i mitt liv, sa friidrettslegenden etter at avstemningen i Beijing var unnagjort.

Bli kjent med kona på ny Videre tilføyde mannen som satte åtte utendørs verdensrekorder på mellomdistanse mellom 1979 og 1981 at han ser fram til å bli kjent med kona på ny etter å ha drevet en intensiv valgkamp i flere måneder.

- Jeg skal møte henne på utsiden av denne salen med et foto av meg selv, sånn at hun husker hvordan jeg ser ut, smilte den ferske presidenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.