Friidrettspresident:- Jeg skulle gjerne hatt livstidsstraff for dopere

Jubler over nye dopingregler.

 STRENG: Friidrettspresident Svein Arne Hansen skulle gjerne hatt enda strengere straffer for dopingtatte utøvere.
STRENG: Friidrettspresident Svein Arne Hansen skulle gjerne hatt enda strengere straffer for dopingtatte utøvere.Vis mer

(Dagbladet): Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) vil utestenge dopingtatte utøvere i  minst fire år. Det ble bestemt på kongressen i IAAF i dag.

Styret ville doble straffene, og det vedtok kongressen.

Vedtaket om å heve maksstraffene for førstegangstatte gjelder fra 1. januar 2015.

- IAAF har en etisk forpliktelse for å sørge for rettferdige betingelser for det store flertallet av utøvere som tror på en ren idrett, skriver det internasjonale friidrettsforbundet i en uttalelse, ifølge NTB.

Jubler President for Norges friidrettsforbund, Svein Arne Hansen, jubler over vedtaket. Han har jobbet hardt for at utøvere som doper seg skal få mye strengere straffer enn det de får i dag.

-  Dette er veldig positivt for friidretten. Det er viktig å få med seg at minimumsstraffen er fire år for hardere stoffer. Det er ingen maksimumsstraff, sier Hansen til Dagbladet.

Likevel er det umulig å utestenge en dopingtatt utøvere på livstid. Den drømmen slo friidrettspresidenten fra seg for lenge siden.

Han var med på kongressmøtet i Moskva i dag, og sier at det var god stemning etter at forslaget gikk gjennom.

- Jeg har jobbet med dette i ti år nå. Endelig fikk vi det til. Det skulle gjerne vært enda strengere, men vi får jobbe for det som er mulig, sier presidenten.

Følger etter Nå venter han også på at andre idretter skal følge etter friidretten. Alle store idretter som følger WADA-koden, skal få samme regler i 2015.

- Det som også er positivt er at alle andre idretter kommer til å følge etter oss. Jeg skulle gjerne sett at de strengere straffene kom med en gang, men det må nesten bare være sånn, sier Hansen.