Friidrettspresidenten: - Det er to flotte typer

IAAF-president Lamine Diack er rystet over dopingavsløringene.

 SJOKKERT:  Liame Diack er rystet over at både Tyson Gayg og Asafa Powells positive dopingprøver, Foto: Valery Hache /NTB Scanpix.
SJOKKERT: Liame Diack er rystet over at både Tyson Gayg og Asafa Powells positive dopingprøver, Foto: Valery Hache /NTB Scanpix.Vis mer

Tyson Gays og Asafa Powells positive dopingprøver var forferdelige nyheter for presidenten i det internasjonale friidrettsforbundet Lamine Diack.

Gay som har vært verdens nest raskeste mann, og den tidligere VM-vinneren og verdensrekordholderen Asafa Powell ble begge avslørt med positive dopingprøver i forrige uke.

- Jeg kjenner begge godt og det er to flotte typer. Jeg kjenner Asafa spesielt godt så det er en katastrofe for meg. Men at Tyson også har testet positivt er helt forferdelig fordi jeg kjenner ham og hans familie. Jeg fikk anledning til både å snakke med ham og hans mor i Osaka-VM hvor USA tok gull på 4 x 100 meter.

- Vi satt dessuten på det samme flyet tilbake, og tilbrakte over ti timer sammen. Vi diskuterte blant annet idretten vår og hvilken rollemodell han var for andre. Hva har skjedd? Jeg prøver så godt jeg kan for å finne det ut, fortsatte Diack.

Han mente at de positive prøvene er ødeleggende for friidretten, spesielt når to store profiler blitt tatt. Diack la dessuten også litt av skylden på mediene, som han mente blåste opp de negative nyhetene.

- Vi gjør tusenvis av tester av utøverne i og utenfor konkurranse. Av 1000 tester er det 50 positive. Det er store nyheter, men at det er 950 negative tester er ingen nyhet.

- Vi skal gjøre vårt beste for å ta jukserne, sa IAAFs øverste leder.

(NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 733528308


Varnish cache server