Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrettspresidenten erkjenner: - De visste om dopingbruk

Hevder forgjengere i forbundet skjulte sannheten.

SNAKKER:  Friidrettspresidenten Sebastian Coe i IAAF sier at hans forgjengere kjente til dopingbruk uten å melde fra videre. Foto:  SVEN HOPPE/DPA
SNAKKER: Friidrettspresidenten Sebastian Coe i IAAF sier at hans forgjengere kjente til dopingbruk uten å melde fra videre. Foto: SVEN HOPPE/DPA Vis mer

(Dagbladet): Friidrettspresidenten Sebastian Coe erkjenner i kveld, til Sky News, at det ble tilbakehold informasjon om dopingbruk da Lamine Diack var president i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Coe hevder hans forgjengere visste om dopingbruk uten å melde fra videre, men at han selv ikke kjente til dette. Sebastian Coe hevder også at han ikke kjente til korrupsjon i organisasjonen og beskriver dette som «avskyelig» og «skrekkelig».

Dette kommer fram etter at en WADA-rapport som ble lagt fram i dag slakter lederne for IAAF og hevder toppene i forbundet har visst om omfattende doping i blant annet russisk friidrett.

- Ikke uvitende Et uavhengig granskningsutvalg nedsatt av Verdens antidopingbyrå (WADA) la i dag fram andre del av sin rapport om doping i internasjonal friidrett.

«IAAFs styre kan ikke ha vært uvitende om utbredelsen av doping i friidretten og den manglende håndhevelsen av dopingreglementet», skriver utvalget.

Utvalget, som er ledet av tidligere WADA-sjef Dick Pound, konkluderer i tillegg med at korrupsjon ikke er noe kun enkeltindivider i IAAF har bedrevet. «Korrupsjon har vært innarbeidet i organisasjonen», fastslår Pound-utvalget i sin rapport.
- Et svik Tidligere IAAF-president Lamine Diack, som ble erstattet som president av britiske Sebastian Coe i august i fjor, gis skylden for at korrupsjon og bestikkelser kunne finne sted i et av verdens største særforbund.
Friidrettspresident Tore Hordnes sier det er trist å se at de øverste internasjonale lederne innen friidretten er med på å ødelegge sporten.

- Det som er framkommet i den siste rapporten som ble offentliggjort av WADA torsdag er et svik uten sidestykke. Vi er rett og slett blitt forrådt av våre egne ledere, sier Hordnes i en kommentar til NTB.

Russland idrettsminister Vitalij Mutko mener det ligger politiske motiver bak WADAs dopingrapport, ifølge NTB.

- Det er mange tegn som antyder at det store politiske krefter bak detter. De forsøker å bevise noe uansett hva det måtte koste, sa Mutko til R-Sport.

Esten O. Sæther kommenterer: Hvorfor beskytter de Sebastian Coe midt i en pill råtten friidrett?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media