STEMMER IKKE:  Andreas Thorkildsen har ikke fått det til å stemme denne sesongen. Friidrettspresident Svein Arne Hansen tar grep for å hjelpe sørlendingen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STEMMER IKKE: Andreas Thorkildsen har ikke fått det til å stemme denne sesongen. Friidrettspresident Svein Arne Hansen tar grep for å hjelpe sørlendingen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Friidrettspresidenten tar grep for å hjelpe Thorkildsen

Skjønner ikke hva som skjedde i Glasgow.

Andreas Thorkildsen (32) famler videre for å finne EM-formen. Nå tar friidrettspresident Svein Arne Hansen grep.

- Jeg kommer til å ta kontakt med ham med det første når jeg kommer hjem. Jeg er i Asia på reise og lurer jo fælt på hva som egentlig skjedde i Glasgow. Før det stevnet sa Andreas at han følte at ting var på gang, sier Hansen til NTB.

Glasgow-turen ble et mareritt for spydkasteren. Han ga seg etter fire forsøk og reiste hjem uten tellende resultat.

Det har vært en svak sesong så langt. Den føyer seg inn i rekken av nedturer de siste årene for OL-mesteren fra 2004 og 2008.

Norgesrekorden hans er på 91,59 meter. Slike lengder blir ren fantasitenkning for ham nå om dagen.

Hjelp Thorkildsen er tidenes mest suksessrike norske friidrettsutøver. Han har tatt åtte medaljer i de elleve siste mesterskapene, men trenden er kraftig nedadgående:

2004: OL-gull (Aten)

2005: VM-sølv (Helsingfors)

2006: EM-gull (Göteborg)

2007: VM-sølv (Osaka)

2008: OL-gull (Beijing)

2009: VM-gull (Berlin)

2010: EM-gull (Barcelona)

2011: VM-sølv (Daegu)

2012: EM 4.-plass (Helsingfors)

2012: OL 6.-plass (London)

2013: VM 7.-plass (Moskva)

Trist - Jeg kan jo ikke så mye om spyd, men jeg kjenner Andreas og familien hans godt. Jeg synes vi har fått til veldig mye i norsk friidrett i det siste, og vi har det flott nå. Derfor er det også trist at ikke Andreas får det til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så er spørsmålet om Thorkildsen vurderer å droppe EM (12. - 17. august) dersom han ikke er i slag.

Det er det ikke så lett å få klarhet i. Friidrettsforbundets sportssjef Ronny Nilsen har ikke svart på NTBs henvendelser mandag og tirsdag.

Thorkildsen-trener Åsmund Martinsen er bortreist og svarer i en SMS: «Hei, jeg er for øyeblikket på cruise i Karibia og ikke tilgjengelig på tlf. før mandag 21. juli. Mvh Åsmund».

Før sesongstart i år sa Thorkildsen dette til NTB:

- Jeg gleder meg til sesongstart nå, for alt er gått veldig bra. Dersom ting fortsetter å gå som planlagt, kan det bli en gøyal sesong. Jeg føler meg i alle fall minst like sulten som før; du kan godt si jeg føler meg sulten som en isbjørn.

Så langt er det ikke blitt annet enn skuffelser å sette tennene i.

(NTB)