REAGERER: - Det er ikke bra det som står, sier friidrettspresidenten om Petar Vukicevic' innrømmelser i Dagbladet i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
REAGERER: - Det er ikke bra det som står, sier friidrettspresidenten om Petar Vukicevic' innrømmelser i Dagbladet i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Friidrettspresidenten vil ha skriftlig forklaring fra Petar Vukicevic

- Det er ikke bra, sier presidenten om dopingspørsmål i ukjente e-poster.

(Dagbladet): Friidrettspresident Svein Arne Hansen reagerer på opplysningene som kommer fram i Dagbladet i dag, der trenerprofilen Petar Vukicevic bekrefter at han i perioden 2001 - 2003 forhørte seg om forbudte stoffer.

Han nevner selv veksthormoner og testosteron.

- Vi har bedt Petar om en skriftlig redegjørelse,og regner med å få den i kveld, sier friidrettspresidenten til Dagbladet.

Vukicevic innrømmer å ha forhørt seg om forbudte stoffer etter at han ble konfrontert med e-poster sendt mellom ham og en profilert, europeisk friidrettstrener fra 2001 - 2003.

- Det er ikke bra det som står der, sier Svein Arne Hansen om Vukicevic' uttalelser.

Hadde møte Friidrettspresidenten kontaktet i dag Antidoping Norge, og har hatt et møte med dem i ettermiddag. Leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, bekrefter nå overfor Dagbladet at de ble varslet i fjor om e-postene Vukicevic hadde sendt.

- Vi er kjent med opplysningene som presenteres i Dagbladet i dag. De ble forelagt påtalenemnda i 2011. Der ble saken henlagt.

Prosessfullmektig for påtalenemnda i Antidoping Norge, advokat Niels Kiær, sier at saken ble henlagt fordi den var for gammel. E-postene ble sendt mellom 2001 og 2003.

FORHØRTE SEG: Petar Vukicevic sier det er helt normalt for topptrenere å ha kunnskap om testosteron og veksthormoner. Foto: Bjørn Langsem
FORHØRTE SEG: Petar Vukicevic sier det er helt normalt for topptrenere å ha kunnskap om testosteron og veksthormoner. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Saker som kan innebære behov for påtalemessig vurdering blir oversendt fra administrasjonen til påtalenemda. Vi vurderte den og fant at forholdet var foreldet etter dopingbestemmelsene, sier Kiær til Dagbladet.

Varslet WADA Anders Solheim opplyser at WADA også ble varslet.

- WADA har gjennomgått informasjonen, men har ikke funnet grunnlag for brudd på dopingreglene. Fordi e-postene stammer fra 2001 til 2003 vil vi ikke gå videre med saken, skriver informasjonssjef Terence O'Rorke i WADA i en e-post til Dagbladet.

- Når det er sagt: WADA anser all informasjon vedrørende mulige dopingsaker for å være av høyeste viktighet. Vi vil lagre informasjonen hos oss, i fall den blir relevant i framtiden, skriver O'Rorke.

Vil ha strengere regler Friidrettspresident Hansen gikk på torsdag ut og sa han «forstår klubber som ikke vil ha trenere som har hatt et forhold til doping».

- Det skal ikke være tvil om at vi er i mot doping. Vi ønsker et strengere regelverk både i norsk og internasjonal friidrett for å holde dopingdømte utøvere og trenere ute fra idretten, sa Svein Arne Hansen på torsdag.

- Kan Petars jobb være i fare?

- Vi vil ha mer informasjon før vi tar noen beslutninger. Men slik det gikk fram på torsdag ønsker vi ikke å engasjere trenere som har uklare holdninger til doping, sier Svein Arne Hansen til Dagbladet i dag.

Konfronterte Toppidrettssjef Jarle Aambø ved Olympiatoppen reagerer også på det Petar Vukicevic innrømmer.

- Det her er en helt unaturlig kommunikasjon, og er ukjent for oss. Det er ikke vanlig at trenere rådfører seg på denne måten, sier Aambø til Dagbladet. 

KONFRONTERTE: Toppidrettssjef Jarle Aambø konfronterte Petar. Foto: Nina Hansen
KONFRONTERTE: Toppidrettssjef Jarle Aambø konfronterte Petar. Foto: Nina Hansen Vis mer

Toppidrettssjefen bekrefter at han har konfrontert Petar Vukicevic.

- Da Dagbladet presenterte meg for dette, hadde jeg en samtale med Vukicevic om påstandene som fremkom fra Dagbladets side. Jeg uttrykte min tydelige holdning til temaet, sier Aambø.

KJENT MED SAKEN: Leder Anders Solheim i Antidoping Norge. Foto: Torbjørn Berg
KJENT MED SAKEN: Leder Anders Solheim i Antidoping Norge. Foto: Torbjørn Berg Vis mer