Friidrettspresidenten vil kreve antidopingkurs før utøverne får konkurrere

Svein Arne Hansen vil ha omfattende reformer i friidretten.

HAR IKKE KURS: Dagens friidrettsutøvere har ikke gått gjennom antidopingkurset Svein Arne Hansen nå foreslår obligatorisk for utøverne, selv om fler av dem har god kunnskap om emnet likevel. Foto: OLIVIER ANRIGO / EPA / NTB SCANPIX
HAR IKKE KURS: Dagens friidrettsutøvere har ikke gått gjennom antidopingkurset Svein Arne Hansen nå foreslår obligatorisk for utøverne, selv om fler av dem har god kunnskap om emnet likevel. Foto: OLIVIER ANRIGO / EPA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Presidenten i det europeiske friidrettsforbundet, Svein Arne Hansen, vil ha alle friidrettsutøvere som skal konkurrere internasjonalt på skolebenken før de får lov til å ta på seg startnummer.

Hansen ønsker at utøverne skal gå gjennom et antidopingkurs for å bevisstgjøre og sikre at ingen utøvere kan skylde på uvitenhet i spørsmålene som nå rir sporten som en mare.

Forslag i dag Fredag starter VM i friidrett i Beijing, og i dagene før selve mesterskapet skal det internasjonale friidrettsforbundet, IAAF, gjennom en kongress der de blant annet skal velge ny internasjonal friidrettspresident.

Nyvalgt president i det europeiske friidrettsforbundet, Svein Arne Hansen, vil ha dopingproblematikken i friidretten øverst på agendaen til IAAF, uansett om det blir Sergej Bubka eller Sebastian Coe som blir valgt som president.

Forslaget om egne antidopingkurs for utøverne ble lagt fram av Hansen i Beijing i dag.

I tillegg ønsker Hansen, som i denne saken har med seg samtlige 50 forbund i Europa, en lisensordning som vil gjøre det umulig for utøvere å konkurrere uten å ha gjennomgått dette antidopingkurset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.