Friidrettsstjerna raser mot forbundet: - De krenker menneskerettighetene

Legenden Jelena Isinbajeva ber på sine knær om å få runde av karrieren slik hun alltid har drømt om.

BEST: Verdensrekordholder i stavsprang Jelena Isinbajeva ønsker å runde av en eventyrlig karriere i Rio. Den drømmen kan bli knust av det internasjonale friidrettsforbundet. Foto: 
AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
BEST: Verdensrekordholder i stavsprang Jelena Isinbajeva ønsker å runde av en eventyrlig karriere i Rio. Den drømmen kan bli knust av det internasjonale friidrettsforbundet. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor høst ble WADAs sjokkrapport lagt fram, som resulterte i at Russland ble utestengt fra all friidrett på ubestemt tid.

De russiske friidrettsstjernene risikerer å bli utestengt også fra OL i Rio de Janeiro i august. Det har fått en rekke profilerte russere til å rase. Nå blander også en av Russlands største idrettsstjerner, Jelena Isinbajeva, seg inn i debatten.

Den russiske stavhopperen er en av friidrettens største stjerner og har allerede rukket å bli en legende. Isinbajeva har utviklet idretten sin på egen hånd og satt verdensrekorder på bestilling.

28 verdensrekorder er intet annet enn spektakulært i løpet av en sjeldent overlegen storhetstid. 33-åringen har dessuten vunnet to OL-gull, tre VM-gull og fire EM-gull. Hun innehar også verdensrekorden fremdeles med stavhoppet på 5.06 meter i 2009 og har blitt kåret til årets kvinnelige friidrettsutøver av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

- En krenkelse av menneskerettighetene Hun finner seg ikke i at hun mistenkeliggjøres og straffes for synder som hennes landsmenn har begått. Nå går hun hardt ut mot IAA i et intervju med den russiske avisa Sport Express.- Det er en krenkelse av menneskerettighetene. Jeg har blitt dopingtestet rundt om i hele verden. I Japan, Kina, Korea, England. Alle testene har vært negative, forteller Isinbajeva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer