Friidrettsstjerna truer med å få navnet sitt fjernet fra tribunedel

Dersom klubben signerer tidligere voldtektsdømt spiller.

TOK OL-GULL: Jessica Ennis-Hill er blant Storbritannias største idrettsstjerner. Nå sier hun at dersom Sheffield United signerer tidligere voldtektsdømte Ched Evans, ønsker hun å få navnet sitt fjernet fra tribunedelen oppkalt etter henne. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
TOK OL-GULL: Jessica Ennis-Hill er blant Storbritannias største idrettsstjerner. Nå sier hun at dersom Sheffield United signerer tidligere voldtektsdømte Ched Evans, ønsker hun å få navnet sitt fjernet fra tribunedelen oppkalt etter henne. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den populære britiske sjukamputøveren Jessica Ennis-Hill (28), er fra Sheffield i England. Den olympiske gull-medaljøren har blitt hyllet ved å få en del av tribunen på hjemmestadion til League One-laget Sheffield United oppkalt etter seg.

I går ble det kjent at klubben lar tidligere voldteksdømte Ched Evans få trene med dem. Det får Ennis-Hill til å reagere. Dersom de signerer Evans, vil hun ha navnet sitt fjernet fra tribunedelen og kutte bånd med klubben, skriver Sky News.

- Helt imot mine verdier - Jeg mener at å være en rollemodell for unge mennesker er en stor ære, og de som er i posisjon til å gjøre innflytelse burde respektere rollen de har i unge menneskers liv og sette et godt eksempel, sier Ennis-Hill i en uttalelse.

- Hvis klubben signerer Evans på nytt, er det helt imot disse verdiene.

Evans hadde forrige måned sonet ferdig dommen, og fikk torsdag lov til å trene med Sheffield igjen. 25-åringen har sonet halvparten av en dom på fem års fengsel. Han ble dømt for voldtekt av en 19 år gammel kvinne i mai 2011.

Trakk seg som ambassadør Etter at beskjeden kom torsdag, har også programlederen og TV-kjendisen Charlie Webster gitt Sheffield United beskjed om at hun ikke lenger ønsker å være ambassadør for klubben, på grunn av at Evans fikk trene med dem igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer