Friidrettsstjerner sier nei til forbundet

Geir Moen, John Ertzgaard, Jim Svenøy og Marius Bakken har bestemt seg for å si nei til friidrettsforbundets elitesatsning.

I en foreløpig pressemelding NTB har fått tak i sier utøverne at dette ikke handler om friidrettsforbundets nye rettighetsstruktur.

De påstår at forbundet på bakgrunn av et tingvedtak fra 1999, har kjørt et løp uten noen dialog med utøverne - med et utfall som ikke på noen måte harmoniserer med intensjonene bak vedtaket.

Dagbladet.no snakket med en frustrert generalsekretær i formiddag.

- Vi vet fortsatt ikke hvorfor en mann som Geir Moen sier nei. Vi får jo ikke snakket direkte med utøverne. Vi trodde det dreide seg om penger, men det gjør det visst nok ikke, sier Anne-Karin Kolstad.

- Nå har vi holdt på med dette så lenge at nå vil vi ha et ja eller nei, sa Kolstad til Dagbladet.no noen minutter før tidsfristen gikk ut i formiddag.

Nå har altså utøverne kommet med sitt nei.

I ettermiddag skal utøverne holde en pressekonferanse der de vil redegjøre for sitt standpunkt. På den pressekonferansen kommer også Quincy Douglas og Trond Barthel til å være tilstede, mens Jim Svenøy og Kjetil Hodnekvam er forhindret fra å møte.

- I friidrettsforbundet ønsker vi ikke å gi noen kommentar til denne utviklingen akkurat nå, var generalsekretær Anne-Karin Kolstads knappe uttalelse til NTB like etter at utøvernes vedtak ble kjent.

Det er ventet en uttalelse fra forbundet senere i dag.

(NTB)

UTESTENGT:</B> Sprinter Geir Moen og tre andre utøvere sier nei til friidrettsforbundet.