Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrettstopper utestenges på livstid

Tidligere økonomisjef.

FJERNET: Det internasjonale friidrettsforbundets tidligere økonomisjef Valentin Balakhnitsjev og sønnen til tidligere friidrettspresident Lamine Diack er utestengt fra idretten på livstid. Foto: AP Photo/Alexander Safonov
FJERNET: Det internasjonale friidrettsforbundets tidligere økonomisjef Valentin Balakhnitsjev og sønnen til tidligere friidrettspresident Lamine Diack er utestengt fra idretten på livstid. Foto: AP Photo/Alexander Safonov Vis mer

Det internasjonale friidrettsforbundets tidligere økonomisjef Valentin Balakhnitsjev og sønnen til tidligere friidrettspresident Lamine Diack er utestengt fra idretten på livstid.

Det besluttet den etiske komiteen i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) torsdag. De to utestenges for å ha mottatt bestikkelser for å dekke over dopingbruk blant russiske utøvere.

Også den tidligere russiske friidrettstreneren Alexej Melnikov utestenges på livstid, mens IAAFs tidligere antidopingsjef Gabriel Dolle får en karantene på fem år.

Papa Massata Diack, sønnen til tidligere IAAF-president Lamine Diack, er av franske myndigheter anklaget for korrupsjon. Han fremheves nå som hovedmann i saken der millioner av kroner er benyttet til bestikkelser.

- En mindre straff enn dette vil ikke samsvare med alvorlighetsgraden i de lovbruddene som er begått, heter det i en uttalelse fra den etiske komiteen. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media