DØMT: Frank Evertsen.
FOTO: KNUT SNARE
DØMT: Frank Evertsen. FOTO: KNUT SNAREVis mer

Friidrettstrener dømt til fengsel

Tidligere topptrener for flere av Norges beste langdistanseløpere, Frank Evertsen, ble mandag dømt til fengsel for blant annet å ha benyttet falske papirer for å oppnå legeautorisasjon.

Evertsen er i Oslo tingrett dømt til 75 dagers fengsel, hvorav 30 av dem gjøres betinget. I tillegg mister 50-åringen retten til å fungeres som trener for idrettsutøvere resten av livet, melder NRK.

Evertsen har tidligere trent langdistanseløperne Karoline Bjerkeli Grøvdal, Sondre Nordstad Moen og Sindre Buraas. I vår ble han tiltalt for å ha forfalsket papirer som ga ham godkjent legelisens i Norge.

Evertsen, som også er tiltalt for falsk forklaring, tilsto under rettssaken at han hadde forfalsket papirene som sa at han hadde gjennomført legeutdannelse i Litauen. Mandag var det domsavsigelse i saken.

– Tiltalte er funnet skyldig i ved flere anledninger over en periode på tre år å ha avgitt falsk forklaring og ha benyttet forfalskede dokumenter for å oppnå autorisasjon som lege. Tiltalte har vist sterkt forbrytersk forsett over flere år, heter det i dommen ifølge statskanalen.

I Norges Friidrettsforbund tar man dommen til etterretning.

– Dersom dommen blir stående medfører dette at han ikke får trene, eller ha kontakt om trening, med utøvere på våre landslag eller i våre medlemsklubber, sier president Tore Hordnes i en pressemelding.

– Det som har kommet fram i retten strider mot NFIF og idrettens verdier, og NFIF tar sterkt avstand fra Evertsens handlinger, tilføyer han.

(NTB)