I RETTEN: - Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor jeg forfalsket papirene, sier Frank Evertsen (til høyre). Her sammen med langdistanseløperen Marius Bakken for noen år siden.  Foto:  Morten Holm / SCANPIX
I RETTEN: - Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor jeg forfalsket papirene, sier Frank Evertsen (til høyre). Her sammen med langdistanseløperen Marius Bakken for noen år siden.  Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Friidrettstrener innrømmer å ha forfalsket papirer

- Det var vel en kortslutning.

Tidligere trener for flere av de beste langdistanseløperne i Norge, Frank Evertsen, erkjente tirsdag straffskyld for å ha jukset seg til legelisens, ifølge NRK.

Evertsen har tidligere trent langdistanseløperne Karoline Bjerkeli Grøvdal, Sondre Nordstad Moen og Sindre Buraas. I vår ble han tiltalt for å ha forfalsket papirer som ga ham godkjent legelisens i Norge. Evertsen, som også er tiltalt for falsk forklaring, tilsto tirsdag at han hadde forfalsket papirer på legeutdannelse fra Litauen, melder statskanalen.

I retten fikk tiltalte spørsmål om hvorfor han hadde forfalsket papirene og søkt legeautorisasjon. Det hadde han ikke et godt svar på.

– Jeg vet ikke. Det var vel en kortslutning. Jeg har ikke noe godt svar på det, sa Evertsen.

Onsdag vil aktor i saken, Ragnvald Brekke, nedlegge påstand om at Evertsen skal miste retten til å være trener.

– Vi gjør dette fordi idretten må beskyttes, sier han til NRK. (NTB)