Frikjenner Armstrong for dopbruk

132- siders rapport klandrer WADA i stedet.

(Dagbladet.no): Lance Armstrong har trollbundet verden i sju lange år med sine triumfer i verdens hardeste sykkelritt, Tour de France. Men helt siden den første seieren i 1999 har dopingryktene svirret rundt amerikaneren som plagsomme veps.

For langs de franske landeveiene har mange store navn blitt avslørt i mellomtida. Navn som aldri nådde opp til Armstrongs nivå.

De siste årene har alt fra Armstrongs egen sykkelreparatør til den franske storavisa L\'Equipe slynget dopingrykter mot Armstrong. Tøffest var L\'Equipes saker om at blodprøver fra 99-touren som var fryst ned, viste høye EPO-verdier da de ble retestet av det internasjonale antidopingbyrået WADA i 2004.

Ifølge nyhetsbyrået AP har en uavhengig nederlandsk kommisjon gransket alle omstendighetene rundt Armstrong, og i en 132-siders rapport konkluderer de med at det er WADA som er den store, stygge ulven i spillet.

AP melder at kommisjonen anbefaler at en domstol ser nærmere på det de kaller «juridiske og etiske brudd» fra WADAs side, og at domstolen pålegger WADA å etterkomme «rettmessige krav som kan bøte på bruddene».

Lance Armstrong har alltid nektet for å ha brukt noen form for doping.

SLIK DU ER VANT TIL Å SE HAM: Lance Armstrong og laget hans har vært ustoppelige i sju strake Tourer. Derfor har dopingskyggene vært lange rundt den suksessrike amerikaneren som nå blankt frifinnes av en uavhengig nederlandsk kommisjon. Foto: Scanpix
SLIK DU ER VANT TIL Å SE HAM: Lance Armstrong og laget hans har vært ustoppelige i sju strake Tourer. Derfor har dopingskyggene vært lange rundt den suksessrike amerikaneren som nå blankt frifinnes av en uavhengig nederlandsk kommisjon. Foto: Scanpix Vis mer