Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sivert Heltne Nilsens overgang til Horsens

Frikjenner Brann etter Nilsen-overgang

Norges Fotballforbund mener bergenserne ikke har brutt reglene.

ETTERFORSKET: Brann ble etterforsket for mulige brudd på NFFs overgangsregler da Sivert Heltne Nilsen ble solgt til danske Horsens. Torsdag fikk bergenserne beskjed om at de var frifunnet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
ETTERFORSKET: Brann ble etterforsket for mulige brudd på NFFs overgangsregler da Sivert Heltne Nilsen ble solgt til danske Horsens. Torsdag fikk bergenserne beskjed om at de var frifunnet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sivert Heltne Nilsens overgang fra Brann til danske Horsens ble satt under lupen, men NFF konkluderte torsdag med at bergenserne ikke har brutt reglene.

Det bekrefter leder Espen Auberg i Norges Fotballforbunds juridiske seksjon overfor NRK.

- Konklusjonen til påtaleenheten i forbundet er at det ikke er grunnlag for å tro at det har vært et brudd på overgangsreglementet, sier Auberg.

Det er halvannen uke siden at NFF ville til bunns i omstendighetene rundt Branns overraskende salg av Nilsen. Fotballforbundet hadde reagert på medieoppslag om at Brann hadde lovet midtbanespilleren å selge ham hvis det kom et godt nok tilbud fra utlandet.

En slik avtale kunne være i strid med NFFs overgangsregler. Men etter en gjennomgang av saken har forbundet kommet fram til at Brann ikke har gjort noe ulovlig.

- Konklusjonen er at den felles forståelsen partene hadde, ikke var juridisk bindende. Med denne forståelsen ville ikke Nilsen vunnet fram i en sak i etterkant, om han ikke hadde fått gjennom overgangen til Horsens, forklarer Auberg til NRK.

Branns styreleder Eivind Lunde er i Bergens Tidende blitt sitert på at klubben egentlig ikke hadde annet valg enn å selge Nilsen da tilbudet fra Horsens kom. Han viste til at Brann ville være lojal til lovnaden de hadde gitt midtbanespilleren.

Nilsen-salget overrasket både Branns supportere og mange fotballeksperter. Brann topper tabellen og jakter sitt første seriemesterskap siden 2007, men likevel ble en av lagets viktigste spillere solgt midt i sesongen.

26-åringen er sønn av Brann-trener Lars Arne Nilsen.