Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frikjent av retten - men risikerer samme straff som Suarez

John Terry kan ikke føle seg trygg.

SKAPTE PRESEDENS: Luis Suarez fikk åtte kampers karantene for rasisme mot Patrice Evra, uten at FA hadde tilgang til lignende avslørende videobilder som i saken mot John Terry. Ettersom kravet til bevisførsel er lavere i fotballens egne organer enn i rettsapparatet, risikerer Chelsea-kapteinen karantene og bot fra FA, tross frifinnelsen i går. Foto:    REUTERS/Eddie Keogh
SKAPTE PRESEDENS: Luis Suarez fikk åtte kampers karantene for rasisme mot Patrice Evra, uten at FA hadde tilgang til lignende avslørende videobilder som i saken mot John Terry. Ettersom kravet til bevisførsel er lavere i fotballens egne organer enn i rettsapparatet, risikerer Chelsea-kapteinen karantene og bot fra FA, tross frifinnelsen i går. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

(Dagbladet): Frifinnelsen av John Terry i saken der han sto tiltalt for rasisme mot Anton Ferdinand, ble møtt med jubel av Chelsea-supportere på tilhørerbenken.

Men jubelen kan bli sittende fast i halsen dersom FA åpner disiplinærsak mot Chelsea-kapteinen - noe flere engelske aviser melder at de kommer til å gjøre.

FA bekreftet i går på sin egen hjemmeside at de tar sikte på å fullføre sine egne undersøkelser.

I desember i fjor dømte de Liverpool-spiss Luis Suarez til åtte kampers karantene og bot på 365 000 kroner for rasisme mot Patrice Evra. Bevisene mot Terry må sies å være klarere enn de var i saken mot Suarez, selv om Chelsea-spilleren altså ble frifunnet i retten i går.

- Det er ingen tvil om at John Terry uttalte ordene «fucking black cunt» til Anton Ferdinand. Han gjorde det i sinne, het det i den skriftlige dommen fra dommer Howard Riddle, ifølge Daily Mirror.

Mildere krav til bevis
Kravene til bevis er ikke like strenge hos FA som i rettsapparatet, noe som kan slå uheldig ut for Terry.

I fotballens egne organer kan Terry dømmes om man finner det «sannsynlig» at han sa noe rasistisk til Anton Ferdinand. I retten måtte aktoratet bevise «utover rimelig tvil» at Terry hadde gjort seg skyldig i rasistisk hets - noe de ikke greide.

The Guardian
og Daily Mail skriver at både Terry og Ferdinand kan bli straffet for å bringe sporten i vanry, basert på hetsen som ble avslørt i rettssaken.

Terry selv forlot retten uten å vise glede over utfallet, og uten å gi noen kommentarer. Også Anton Ferdinand har avstått fra å kommentere saken.

Det har ikke andre Premier League-spillere gjort: I går ble frifinnelsen latterliggjort av Stoke-spiss Camoron Jerome på Twitter.

- Veldig interessant kjennelse fra retten. Da kan vi visst oppføre oss akkurat som vi vil, folkens, skrev han.

Før han fulgte opp:

- Kan like gjerne rane en bank, og når jeg blir tatt, sier jeg at det bare var kameratslig erting, og at det var de som begynte ved å kalle meg saker og ting lol.

Jerome har i etterkant slettet meldingene.

Fitz Hall, som forrige sesong var lagkamerat med Ferdinand i QPR, skrev «Sjokk, forbanna vits» da Terry ble frifunnet.

VISTE INGEN GLEDE: John Terry smilte ikke etter frifinnelsen i går, og forlot rettssalen uten å gi kommentarer. Foto:  AFP PHOTO / WILL OLIVER
VISTE INGEN GLEDE: John Terry smilte ikke etter frifinnelsen i går, og forlot rettssalen uten å gi kommentarer. Foto: AFP PHOTO / WILL OLIVER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media