Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frikjent, men får ikke utbetalt storgevinst

- Avventer til vi har fullført egen gransking, sier Rikstoto-direktøren.

 FRIKJENT, MEN INGEN GEVINST FORELØPIG:  Den travansatte står ved gjerdet under det siste V75-løpet på Drammen travbane lørdag, der kusk Kristian Malmin (i blå og gul drakt) presser så hardt på lederhesten Føynland og kusk Geir Flåten (rød drakt) at dommerne innkalte Malmin til en forklaring om sin sportslige disponering. Den travansatte og en kamerat hadde vunnet 28,8 millioner med Malmins hest og bare småpenger for seks og fem rette med Føynland Kongen. Hest nr. 1 Gomnes Tornado, her bak de to duellantene, vant løpet og den travsattes vinnerkupong ble verdt drøyt 570 000 kroner. Gevinsten er sperret for utbetaling i påvente av  Norsk Rikstotos gransking - til tross for at Det Norske Travselskap har frikjent den ansatte og kusken for jukserykter . FOTO: TRAV24.NO.
FRIKJENT, MEN INGEN GEVINST FORELØPIG: Den travansatte står ved gjerdet under det siste V75-løpet på Drammen travbane lørdag, der kusk Kristian Malmin (i blå og gul drakt) presser så hardt på lederhesten Føynland og kusk Geir Flåten (rød drakt) at dommerne innkalte Malmin til en forklaring om sin sportslige disponering. Den travansatte og en kamerat hadde vunnet 28,8 millioner med Malmins hest og bare småpenger for seks og fem rette med Føynland Kongen. Hest nr. 1 Gomnes Tornado, her bak de to duellantene, vant løpet og den travsattes vinnerkupong ble verdt drøyt 570 000 kroner. Gevinsten er sperret for utbetaling i påvente av Norsk Rikstotos gransking - til tross for at Det Norske Travselskap har frikjent den ansatte og kusken for jukserykter . FOTO: TRAV24.NO. Vis mer

(Dagbladet): Den travansatte tv-reporteren som vant over en halv million kroner sammen med en kamerat i V75-spillet, får ennå ikke utbetalt storgevinsten til tross for at han er «frifunnet» av Det Norske Travselskap (DNT) for de hardnakkede ryktene om forsøk på påvirkning av det siste løpsresultatet.

Også kusken Kristian Malmin er frifunnet for rykter om å «ha latt seg kjøpe» av den travansatte.

- Vi er svært godt fornøyd med hvordan DNT har håndtert denne saken når den kjedelige situasjonen og ryktene først oppsto.

- Men av hensyn til integriteten og spillernes tillit skal vi som spillselskap også fullføre vår egen gjennomgang av hva som har skjedd, sier adm. direktør Harald Dørum i Norsk Rikstoto til Dagbladet.

Ingen lekkasje Rikstotoledelsen har allerede sjekket ut at det ikke har lekket noen informasjon ut fra deres egen totosentral om at 9 av de 14 hestene i V75-finalen hadde gitt 28,8 millioner kroner i gevinst, bekrefter Dørum.

Når kupongverdien overstiger 200 000 kroner, er det kun vakthavende i totalisatorsentralen hos Norsk Rikstoto på Bjerke travbane som skal vite nøyaktig verdi FØR avgjørende løp er i mål og løpseresultatet godkjent.

Den travansatte, som har beklaget at han oppførte seg dumt på jobb og fortalte flere av kuskene før det siste løpet at han kunne vinne mye penger, hadde 8 av de 9 millionhestene på sin kupong.

Her er Travselskapets egen oppsummering av interngranskingen av den ansatte og travkusken.

Det er bare funksjonærer som har direkte tilknytning til løpsavviklingen og kusker som ikke har lov til å spille.

Det var kameraten til den travansatte som leverte V75-kupongen, som gikk ut med en foreløpig sperret gevinst på drøyt 570 000 kroner.

15 dager på pinebenken - Har Norsk Rikstoto juridisk grunnlag for å holde tilbake denne gevinsten nå?

 HOLDER TILBAKE GEVINST - FORTSATT:  - Norsk Rikstoto skal fullføre egen gransking. Men det er allerede klart at ingen her i huset har lekket innsideinformasjon om millionverdier før det siste løpet, sier adm. direktør Harald Dørum. Foto: rikstoto.no
HOLDER TILBAKE GEVINST - FORTSATT: - Norsk Rikstoto skal fullføre egen gransking. Men det er allerede klart at ingen her i huset har lekket innsideinformasjon om millionverdier før det siste løpet, sier adm. direktør Harald Dørum. Foto: rikstoto.no Vis mer

- Ja, i henhold til spillereglementets paragraf 8.7, som er godkjent av Landbruksdepartementet og blir overvåket av Lotteritilsynet, kan vi sperre gevinster i inntil 15 dager mens undersøkelser pågår, sier Rikstoto-direktøren.

Ifølge Dørum er gevinstutbetalinger blitt stoppet midlertidig tidligere også mens Rikstoto har sjekket om alt har gått lovlig for seg.

- Men jeg kan ikke huske at noen gevinster er blitt holdt tilbake når vi har sjekket hvert enkelt tilfelle, sier Dørum.

Han understreker at det er konsesjonsgivende myndighet som har godkjent reglene for hvem av sportens og spillets egne ansatte som kan levere kuponger.

Nesten alle kan tippe Norsk Tipping har et tilsvarende reglement, som er godkjent av Kulturdepartementet og blir overvåket av Lotteritilsynet.

- I all enkelhet er det bare noen få ansatte som ikke kan spille på Oddsen. Det gjelder de som setter de faste oddsene, merkevaresjef for sportsspill og teamleder for sportsspill.

- Alle ansatte kan spille på de ordinære spilletilbudene med hovedbegrunnelse at de ikke kan påvirke resultat eller utbetaling, opplyser kommunikasjonsdirektør Peer Jacob Svenkerud i Norsk Tipping på Hamar til Dagbladet.

 SPILL PÅ ALT:  Med unntak av Oddsen for enkelte personer, kan alle ansatte i Norsk Tipping selv delta i selskapet ordinære spill, opplyser direktør for kommunikasjon og samfunn, Peer Jacob Svenkerud (i midten).
ARKIVFOTO: SCANPIX .
SPILL PÅ ALT: Med unntak av Oddsen for enkelte personer, kan alle ansatte i Norsk Tipping selv delta i selskapet ordinære spill, opplyser direktør for kommunikasjon og samfunn, Peer Jacob Svenkerud (i midten). ARKIVFOTO: SCANPIX . Vis mer