Alexander Legkov doping

Frikjent? Nei, denne dommen oser av mistillit mot Alexander Legkov

Foreløpig fri til å konkurrere, men CAS-dommen er røft lesestoff for alle oss som liker å se russernes skihelt i sporet.

POLITIKERNES HELT: Alexander Legkov har lenge vært kjent som de ledende politikernes skihelt. Her er han med visesportsminister Yuri Nagornyh på et antidoping seminar i Moskva våren 2016 noen måneder før det ble kjent at det nettopp var Nagornyh som ledet mye av manipuleringen av de russiske prøvene. FOTO: REUTERS/Sergei Karpukhin
POLITIKERNES HELT: Alexander Legkov har lenge vært kjent som de ledende politikernes skihelt. Her er han med visesportsminister Yuri Nagornyh på et antidoping seminar i Moskva våren 2016 noen måneder før det ble kjent at det nettopp var Nagornyh som ledet mye av manipuleringen av de russiske prøvene. FOTO: REUTERS/Sergei Karpukhin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NYLIG ga Idrettens Voldgiftsdomstol (CAS) den populære russiske langrennsløperen Alexander Legkov lov til å konkurrere igjen fra 1.november. Nyheten om at suspensjonen ville bli opphevet ble formidlet via Legkovs advokater, og så presentert som en avgjørende russisk seier i dopingstriden etter Sotsji-OL langt utover Russlands grenser.

Den framstillingen er mildt sagt spesielt vinklet. Egentlig er denne CAS-dommen et knusende oppgjør både med den russiske statssvindelen før og under vinterlekene i 2014 og Legkov selv.

Det siste er det tristeste for den lille internasjonale langrennsfamilien. For CAS-dommerne tror ikke på Legkovs mange forsøk på å distansere seg fra dette organiserte jukseopplegget, og mener det fortsatt er rimelig grunn til å anta at han kan ha vært dopet da han vant OL-gullet på 5-mila i Sotsji.

UNDER rettsforhandlingene brukte Legkovs forsvarere en strategi der de både forsøkte å så tvil om innholdet i den uavhengige etterforskeren Richard McLarens avsløringer av russernes statssvindel og isolere Legkov fra den statsorganiserte russiske idretten. Begge deler var like mislykket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer