PROVOSERT:  Emmanuel Frimpong ble utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen under den russiske ligaåpning. UFA-spilleren svarte fansen og fikk rødt kort av dommeren for sitt svar. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis/NTB Scanpix.
PROVOSERT: Emmanuel Frimpong ble utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen under den russiske ligaåpning. UFA-spilleren svarte fansen og fikk rødt kort av dommeren for sitt svar. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis/NTB Scanpix.Vis mer

Frimpong utvist etter å ha blitt utsatt for rasisme i den russiske ligaåpningen

Svarte fans.

Ufa-spiller Emmanuel Frimpong ble fredag utsatt for rasisme i sesongstarten i russisk fotball mellom Ufa og Spartak Moskva. 23-åringen svarte fansen og endte opp med å bli utvist.

Den tidligere Arsenal-spilleren gjorde en obskøn gest mot Spartak-fansen. Det ga ghaneseren rødt kort etter 30 minutter. Etter kampen tvitret midtbanespilleren om hendelsen.

- Jeg vil unnskylde for å bli utvist etter å ha blitt provosert. Det skulle ikke ha skjedd, men også jeg er et menneske. Utsatt for rasisme for spillet jeg elsker. Fantastisk resultat å spille uavgjort mot Spartak, stolt av laget og jeg kommer til å sone en straff for å ha blitt misbrukt, skrev Frimpong.

Ufa-spilleren kom senere med et spark mot landet Russland.

- Og likevel kommer de til å holde et verdensmesterskap der afrikanere må komme å spille fotball, skrev Frimpong.

Kampen endte 2-2.

(NTB)