Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frir til Inter

Ledelsen i Vålerenga var før helga på besøk i Milano hos fotballgiganten Inter i Milano. - Vi fikk presentert oss i detalj overfor Inter-ledelsen, så får vi se hva som kommer ut av det, sier elitestyreleder Rune Hansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga-ledelsen er sparsomme med kommentarer om hva som kan bli resultatet av bedriftsbesøket i Nord-Italia i slutten av forrige uke. Men Vålerenga-ledelsen møtte iallfall mannsterke opp på møtet med de italienske ballimperalistene.

Storinvestorene Tor Olav Trøim og Øystein Stray Spetalen var med da Rune Hansen presenterte Vålerenga som en aktuell samarbeidsklubb for italienerne.

Spillerutveksling

- Først og fremst er vi ute etter å skaffe oss impulser om hvordan man skal drive en toppklubb. Det er mye å lære rent sportslig om hvordan de gjør ting der nede, selv om det er et verdenshav mellom Vålerenga og Inter i størrelse. De har vel hundre ansatte, inkludert 60 profesjonelle spillere, sier Hansen.

Inter har tidligere vist interesse for Pa Modou Kah, og Vålerenga legger ikke skjul på at et samarbeid på spillerfronten er forlokkende. En klubb som har råd til å ha en spiller som Ronaldo på benken, har kanskje noe å utveksle med VIF.

- Spillerutvikling er selvsagt et av områdene det er aktuelt og samarbeide på. Vi kan sikkert bidra med noe. Det er jo dokumentert at Skandinavia har eksportert masse spillere ut i Europa de siste årene.

Tatt godt imot

Hansen understreker at klubbene ikke har signert noen formell samarbeidsavtale ennå.

- Vi får se. Jeg føler vi ble godt tatt imot av dem, Så skal de absorbere hva de fikk høre av oss, så får vi en tilbakemelding etter hvert. Foreløpig er det ikke planlagt noen nye møter, sier styrelederen.

  • For ordens skyld nevner vi at Inter-trener Hector Cuper var mannen som hentet John Carew fra Norge til Valencia i sin tid, og har dermed garantert hørt om Vålerenga.

Dessuten er Inter-president Massimo Moratti en av de største innenfor italiensk oljebransje, noe som betyr at han garantert kjenner til tankkongen John Fredriksen.

- Ja, de to vet nok sikkert om hverandre, men det har ikke hatt noe betydning i denne saken, ler Hansen.

VIL HA IMPULSER: VIF vil ha impulser fra Ronaldo og stjernene i storklubben Inter.Foto: LUCA BRUNO/Scanpix
Hele Norges coronakart