Frir til Vålerenga

Steffen Iversen lanserer seg selv som kandidat til å ta over Vålerenga.

INTERESSERT I JOBBEN: Steffen Iversen innrømmer at han kunne tenke seg å være manager for Vålerenga. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
INTERESSERT I JOBBEN: Steffen Iversen innrømmer at han kunne tenke seg å være manager for Vålerenga. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Steffen Iversen trener om dagen 4. divisjonsklubben Trygg/Lade i Trondheim. Der har han vært som spillende trener siden 2018, og jobber med å utvikle seg som trener.

Men nå ønsker han å ta et kjempesteg i karrieren sin. Han lanserer seg selv som en mulig kandidat til å ta over Vålerenga. De har vært på jakt etter ny trener siden Ronny Deila dro til New York City like over nyttår.

- For min del hadde det vært kjempeartig. Jeg har to år som spiller i klubben og kjenner klubben kjempegodt fra ung alder. Det har alltid vært Vålerenga og Rosenborg for min del, så det hadde vært en kjempeartig utfordring, sier Iversen til Nettavisen.

- Får de fleste til å flire

Den tidligere landslagsspissen har spilt for Vålerenga tidligere, og har dermed en forbindelse til klubben.

Selv om han bekrefter sin interesse, sier han at Vålerenga ikke har tatt kontakt med ham på nåværende tidspunkt.

Christian Eidem, som er rådgiver og manager for Iversen, sier at de kan finne på å ta kontakt med Vålerenga selv.

- Jeg får kanskje ta og ringe Espeseth (daglig leder i VIF) nå, sier Eidem til Nettavisen.

Iversen sier at han har noen styrker som kan benyttes i Vålerenga.

- Jeg får de fleste til å flire stort sett hver eneste dag. Jeg er ikke så streng i plenum, men tar heller en prat med én og én og forklare hvordan jeg ønsker at de skal spille fotball. Jeg prater veldig mye med spillerne, og da blir jeg også enda bedre kjent med spillerne og ser raskere styrker og svakheter, forteller Iversen.

Dagbladet har forsøkt å kontakte Iversen, uten hell.

Vi har tatt kontakt med sportslig leder i Vålerenga Jørgen Ingebrigtsen. Han vil ikke kommentere Iversens kandidatur eller noe annet rundt trenerjakten.

Vår kommentator, Morten P, mener at Lars Bohinen og Dag-Eilev Fagermo bør være øverst på lista til Vålerenga når de skal ansette en Deila-erstatter.

- Artig for norsk fotball

Til tross for at Ingebrigtsen ikke vil kommentere trenerjakten, synes han det er bra for norsk fotball at Deila har funnet veien til New York City. Han blir den første norske hovedtreneren i MLS noensinne.

- Det er artig at norsk fotball har trenerprofiler på samme måte som vi har spillerprofiler, og at de er så flinke at de får en mulighet utenfor Norge. At det var en måned siden at han signerte ny kontrakt med Vålerenga, spiller egentlig ikke noen rolle. På samme måte som med spillere, får vi styrt lite rundt slike ting, og det må vi leve med. Det er slik bransjen er, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Hvor stort tap blir Deila for klubben?

- Han har vært en viktig mann for klubben, så det er et tap i så måte. Men det er ingen her som er større enn klubben. Det er kjedelig å miste folk man har gode relasjoner med, men det er ingen stor sak. Vi er vant med at folk drar, sier Ingebrigtsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer