Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frisk fikk gullovertaket

Frisk Asker slo Vålerenga i seriefinalen.

Frisk Asker koblet grepet om seriegullet to serierunder før slutt etter å ha slått nærmeste opponent Vålerenga med 7-4 i Askerhallen torsdag.

Vertene gikk voldsomt ut og ledet 3-0 før ti minutter av spilt. To mål av Cam Abbott og ett av Joachim Flaten. Vålerenga reduserte overtallsspill ved Alexander Bonsaksen.

Petter Kristiansen økte til 4-1 og slaget virket alt over, men med to kjappe reduseringer ved Anders Fredriksen og kaptein Lars Erik Lund ble det nytt liv i kampen igjen. Lagene var imidlertid like langt da Mats Zuccarello Aasen økte til 5-3 foran siste perioden.

Veteran Øystein Olsen skapte spenning da han reduserte til 4-5, men da Robin Dahlstrøm gjorde 6-4 og Cam Abbott sitt tredje mål for kvelden var kampen kjørt. Kanskje også kampen om seriemesterskapet for Vålerengas del.

Seriemesteren får den fordelen i sluttspillet med flere hjemmekamper og får dessuten velge motstander mellom lag nummer sju og åtte i kvartfinalen. Valget blir mellom Lillehammer eller Furuset.

Askerlaget har igjen Lillehammer borte søndag og tar imot Comet hjemme neste torsdag. Vålerenga på sin side har igjen Stavanger hjemme og avslutter borte mot erkerivalene Storhamar om en uke.

Frisk-trener Sune Bergman har gjort en god jobb med det unge laget og har forlenget med ytterligere to sesonger. Dessuten har de Norges største ishockeytalent i stallen i Zuccarello Aasen. Høyst sannsynlig forsvinner unggutten til svensk ishockey om ikke lenge. Färjestad var interessert i å hente ham allerede i vinter.

(NTB)

Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media