Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frisk fortsetter finale-opphentingen

2-3 i kamper etter sudden death-seier.

Frisk Asker gir seg ikke og tvang fram en 6. NM-finale i ishockey med 4-3-seier over Storhamar etter forlengning i Askerhallen i kveld.

Svenske Markus Eriksson ble matchvinner da han sendte en suser i krysset 1.23 minutt ut i sudden death. Det skjedde etter at Storhamar måtte starte forlengningen med en mann i utvisningsboksen.

Dermed blir det ny kamp i Hamar fredag. Storhamar ledet sammenlagt 3-0 i kamper før Frisk skapte ny spenning med to hjemmeseirer på tre dager.

En tvilsom utvisning på Storhamars Kristian Forsberg åtte sekunder før slutt i 3. periode ble avgjørende for kamputfallet i dag.

- Så absolutt en billig utvisning, sa Forsberg til SportN.

- Det blir utrolig spennende fredag, og jeg håper vi kan utnytte hjemmebanefordelen, sa han.

Akkurat som i de fire foregående kampene åpnet Frisk best ved å ta ledelsen 1-0. Storhamar klarte å utligne i midtperioden, mens Frisk tok føringen to ganger i tredje periode også. Begge gangene utlignet Storhamar, siste gang med 28 sekunder igjen av ordinær tid.

Men i sudden death er det ingen nåde. Da får man ingen mulig til å slå tilbake.

MER GRØNN JUBEL: Frisk Asker startet NM-finalen med tre strake tap, men kunne i dag juble for redusering til 2-3 i kamper. Neste kamp spilles fredag. Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix
MER GRØNN JUBEL: Frisk Asker startet NM-finalen med tre strake tap, men kunne i dag juble for redusering til 2-3 i kamper. Neste kamp spilles fredag. Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix Vis mer

- Deilig å treffe. Det var rettferdig at vi vant. Vi var jo i føringen hele veien, sa matchvinner Eriksson.

(NTB)

image: Frisk fortsetter finale-opphentingen
SEINT UTLIKNING: Storhamar scoret 3-3-målet rett før full tid og sikret sudden death, men altså til ingen nytte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media