Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frisk-gutta får to dager hockeyfri

Sikret semiplassen med 8-0.

Frisk Asker tok seg i dag til semifinale i NM-sluttspillet for første gang siden 2003. Nå kan stjernene se fram til et par hockeyfri dager.

Påkjenningen har vært stor for Frisk Askers mest brukte spillere. Etter 8-0-utklassingen av Furuset, kan Mats Zuccarello Aasen og de andre stjernene hos seriemesteren glede seg til to dager med beina høyt hevet.

For selv om Frisk tilsynelatende tok seg enkelt til semifinalen med 23-5 i målforskjell på de fire siste kampene, er askerbøringene slitne.

- Slitasjen har vært stor. Også før kvartfinalene begynte. Vi fikk nesten ikke tid til å forberede oss til kampene mot Furuset, mens de hadde god tid. Nå får de mest brukte spillerne noen dager fri slik at de kan komme seg bort fra hallen og nyte solskinnet, sa en fornøyd assistenttrener Michael Smithurst til NTB.

Overkjøring

Den femte kvartfinalen mellom lagene ble aldri noen skikkelig kamp. I hvert fall ikke i målprotokollen. Hjemmelaget ledet 2-0 etter drøye seks minutter, og malte etter hvert Furuset-laget helt i stykker.

Markus Eriksson noterte seg for to mål, Robin Dahlstrøm for tre assist, mens Cameron Abbott scoret ett og spilte fram til ytterligere to.

Hvilket lag Frisk velger som semifinalemotstander, er ikke bestemt. Smithursts gamle klubb Storhamar er et alternativ.

TOK LEDELSEN: Steffen Thoresen jubler over VIF-scoring. Vålerenga gikk opp i ledelsen 3-2 i kamper mot Lillehammer. Foto: Lise Åserud, Scanpix
TOK LEDELSEN: Steffen Thoresen jubler over VIF-scoring. Vålerenga gikk opp i ledelsen 3-2 i kamper mot Lillehammer. Foto: Lise Åserud, Scanpix Vis mer

- Uansett blir det enda tøffere nå. Nøkkelen er å holde hodet kaldt. Jeg kan ikke nevne ett eneste lag som har vunnet NM-gull, som ikke har hatt kalde hoder, sa Smithurst som ble matchvinner da Storhamar vant NM-gull i 2004.
Matchball
Regjerende mester Vålerenga har matchball i bortekampen mot Lillehammer etter 3-1-seier i Jordal Amfi. Gjestene tok ledelsen, men VIF slo tilbake ved Aleksander Bonsaksen i første periode.

Aleksander Nervik og Steffen Thoresen scoret i de to påfølgende periodene og sikret den regjerende mesteren 3-2-ledelse i kamper. Men LIK-trener Tor Erik Nilsen har ikke tenkt å ta ferie riktig ennå.

- Vi skapte ikke så mye bra offensivt spill som jeg hadde håpet i dag, men tirsdag blir det elektrisk stemning i Kristins Hall. Det gleder jeg meg til, sa Nilsen lurt til SportN.

Etter å ha ligget under 0-2 i kamper, har Comet snudd kvartfinaleserien mot Østfold-rival Sparta til 3-2-ledelse. Søndag ble det 4-1-seier i Sparta Amfi. Comet kan sikre seg semifinalebillett tirsdag, foran hjemmefansen i Halden ishall.

(NTB)

image: Frisk-gutta får to dager hockeyfri
FRISK FIKK FRI: Cameron Abbott jubler mot Furuset i 8-2-seieren tidligere denne uka. I kveld vant Asker-laget 8-0 og er klare for semifinalen. De ble belønnet med to fridager.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media