Ishockey

Frisk knuste serieleder Storhamar

Frisk Asker banket den suverene serielederen Storhamar med 4-0 på egen is i eliteserien ishockey torsdag.

SJOKKERTE: Frisk Asker rystet Storhamar torsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SJOKKERTE: Frisk Asker rystet Storhamar torsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storhamar kom fra 14 strake seirer, men ingenting stemte mot Frisk Asker i den siste kampen før en kort julepause. Frisk tok ledelsen i første periode, økte den to ganger i midtperioden og scoret også den siste periodens eneste mål. Fredrik Söderströms gutter greide aldri å svare.

Veteranen Petter Christiansen gjorde 1. periodes eneste scoring.

Vinny Saponari er tilbake i Asker etter å ha vært i Sparta Praha uten særlig suksess. Han kom alene med Oscar Östlund og økte til 2-0 etter 28 minutter. Anders Bastiansen satte deretter sitt 10. mål da laget utnyttet et overtall.

I tredje periode fikk backen Mats Henriksen den tiden han trengte og banket inn 4-0.

Det er lenge siden Storhamar har vært såpass bleke og med så dårlig effektivitet. På 27 skudd ble det null mål. Likevel leder laget med 11 poeng på Sparta.

Effektivt

Sparta viste stor effektivitet i 1. periode og koblet grepet mot Lørenskog. Det sto 5-2 ved første pause. Gjestene reduserte en gang i midtperioden, men vertene fastsatte resultatet i åpent mål til 6-3.

Sparta hadde også et sjuende mål inne, men med fem sekunder igjen av kampen valgte dommerne ikke å studere video, og det ble underkjent.

Lillehammer hadde ingen større problemer med å slå tabelljumbo Kongsvinger 9-2. Hjemmelaget var i en klasse for seg og kan gå til julepause på tredjeplass på tabellen med 58 poeng. Det er like mange som Frisk Asker på fjerdeplass.

Manglerud Star har alltid vært en lei nøtt for Vålerenga, og torsdagens kamp var ikke noe unntak. Hjemmelaget tok ledelsen i midtperioden, men Roy Johansens gutter kom kraftig tilbake i tredje periode og vant 4-1 ved hjelp av et sjeldent mål fra kaptein Brede Csiszar og veteranen Morten Ask.

Oilers vant

I Stjernehallen ble Magnus Hoff matchvinner for Stavanger etter å ha avgjort til 4-3 i «sudden death». Det ble en tett og jevn kamp i Stjernehallen hvor lagene byttet på å ha ledelsen.

De regjerende seriemesterne står med 40 poeng, ligger på sjetteplass og har seks poeng opp til Vålerenga på plassen foran. Stjernen har tre poeng opp til Lørenskog på åttendeplass.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer