Frisk og best!

VAL-D'ISERE (Dagbladet): Endelig fikk Lasse Kjus noe å juble for. To vintrer med sjukdom og dårlige resultater gikk hardt ut over motivasjonen. Så mye at Lasses mangeårige servicemann ville droppe samarbeidet foran denne sesongen.

- Jeg kjørte med riktig innstilling i dag og ga gass, sa en strålende fornøyd Kjus etter utforseieren i Val-d'Ishre i går.

Det er lenge siden den gnisten har vært der.

- Jeg har slitt med mye sjukdom de to siste sesongene. Når man er sjuk, er det vanskelig å yte maksimalt. Og da kan det se ut som om motivasjonen er borte. Det er vanskelig å holde humøret oppe når ting ikke fungerer, sier Lasse til Dagbladet.

Den gnisten som ga seier og 205000 franske franc (ca. 250000 kroner) i går, er den gnisten servicemann Hans Petter Habersatter har etterlyst de to siste sesongene.

Hjelper

Østerrikeren har vært Lasses aller beste hjelper siden Kjus slo igjennom som alpinist. I flere vintrer har han jobbet seint og tidlig for å gi nordmannen topp preparerte ski. De skia har igjen gitt OL-gull, VM-gull og sammenlagtseier i verdenscupen. Habersatter ville jobbe med vinnere, og i flere sesonger var Kjus akkurat det .

Men i vår ville den erfarne skimannen bryte samarbeidet med Lasse etter et par svake sesonger. Han mente Kjus var blitt for opptatt av andre ting enn å være best i alpinbakken.

- Jeg hadde store problemer med min egen motivasjon. Lasse hadde verdens beste ski, men alpinisten Kjus var ikke god nok, sier Habersatter til Dagbladet.

Møte under NM

Ved påsketider - under alpin-NM - hadde de to en lang prat. Og Lasse lovte servicemannen å prøve å finne tilbake til sitt gamle jeg.

- Vi hadde et møte om framtida, bekrefter Lasse.

De første signalene på at han var på rett spor, kom under høstens treningssamlinger. I går kom det endelige beviset i Val-d'Ishre-utforen. Lasse Kjus var igjen en vinner.

- Det er deilig å være tilbake igjen etter to vanskelige sesonger, sier Lasse.

Som foran denne sesongen har fått trent bedre enn på flere år.

- Lasse er utvilsomt i bedre form enn på flere sesonger. Og motivasjonen hans har økt fordi ting stemmer igjen, sier Norges landslagssjef, Martin Osswald.

Tross utfortriumfen: Lasse mener han har et stykke igjen til toppformen.

- Jeg har mer å gå på. Men jeg må ta ett skritt av gangen.