Frisk rundspilte Storhamar

Frisk-Asker vant den tredje NM-finalen i ishockey 7-2 over Storhamar og er tilbake i førersetet i kjøret mot årets kongepokal.

Storhamar har hatt store problemer med å slå Frisk i deres stue, Askerhallen. Dagens kamp ble ikke noe unntak for laget fra Hedemark. Frisk hadde langt større tempo og mer struktur over angrepene sine enn tilfellet har vært tidligere. Derfor var også Frisk-treneren Serge Boisvert fornøyd.

- Vi brukte styrken vår og vant på det, men det er viktig å huske at dette bare var en kamp. nå leder vi 2-1, men det er viktig å ha fullt fokus på neste kamp søndag, sa Boisvert etter kampen.

Storhamar kom klart best i gang, men hjemmelaget sto av den verste stormen til å begynne med. Etter halvspilt periode kom det første målet etter at Lars Håkon Andersen med kjempet inn pucken bak Jonas Norgren.

Hjemmelaget tok mer og mer over, og da Storhamar fikk spille i overtall, klarte Kyle McDonough å stjele pucken fra Storhamar-kaptein Michael Smithurst. Han kom alene med Norgren og klarte etter mye nød og neppe å pirke pucken i mål.

Midtperioden fortsatte i det samme sporet. Storhamar ble trykket tilbake i egen sone, men i motsetning tirsdagens kamp fikk Frisk uttelling på skuddene sine. Spesielt rekka med Lars Håkon Andersen, Anders Bastiansen og Joakim Sæther jobbet effektivt.

3-0 ble jobbet i mål av Andersen, mens 4-0 kom som resultat av fint kombinasjonsspill og René Sethereng var sist på pucken.

Storhamar reduserte til 1-4 like før midtperioden var over ved Snorre Hallem, og etter 44 sekunder av siste periode ved Mads Hansen. Men målene kom for sent til at sisteperioden skulle bli særlig spennende. Til det kontrollerte hjemmelaget for mye, og bedre ble det ikke da Sami Nuutinen kontret inn 5-2.

Gjestene fra Hamar pådro seg også mange unødvendige utvisningsminutter. Henrik Aaby satte inn 6-2 i spill fem mot fire. Siste spiker i kista kom da backen Sami-Ville Salomaa banket inn 7-2 fra blålinjen.

- Vi er rett og slett ikke helt med i denne kampen. Det var ikke rett fokus og spillerne ble frustrerte. Dette var en dårlig kamp fra vår side, sa Storhamar-trener Petter Salsten.

Nå blir det avgjørende kamp på Hamar søndag, men det er bare Frisk som kan avgjøre. Storhamar må kjempe for å få en femte kamp i Asker tirsdag 2. april.

(NTB)