FRISK SEIER:
Til tross for flere store sjanser i siste periode klarte ikke Vålerenga å score flere mål i den fjerde kvartfinalen. Frisk Asker vant kampen 2-1.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FRISK SEIER: Til tross for flere store sjanser i siste periode klarte ikke Vålerenga å score flere mål i den fjerde kvartfinalen. Frisk Asker vant kampen 2-1. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Frisk slo tilbake mot Vålerenga og tente nytt håp

Mens Storhamar scoret i siste sekund.

Seriemester Vålerenga kunne ha sikret avansement til NM-semifinalen i ishockey, men tapte 1-2 borte mot Frisk Asker i fjerde kamp torsdag. Storhamar sikret seier mot Sparta i siste sekund.

VIF vant de tre første kampene og ville ha gått til semifinale med en ny seier i torsdagens oppgjør, men feilet i Askerhallen. Det spilles best av sju kamper, og lagene skal møtes igjen i Jordal Amfi lørdag.

Vålerenga har ikke vært helt på topp i de siste kampene. Da lagene møttes tirsdag, ledet Frisk 4-0 før VIF skjerpet seg og snudde til 5-4-seier.

Daniel Sørvik ga gjestene ledelsen i første periode, men Frisk kjempet seg tilbake i kampen i midtperioden. Mål av Jonas Johansson og Mathias Frantzen sørget for at askerlaget vant 2-1.

Storhamars 4-3-seier over Sparta Sarpsborg kom på dramatisk vis. Kampen så ut til å gå til forlengning, men i siste sekund scoret Andreas Øksnes seiersmålet for vertene fra Hamar. Han scoret også lagets 2-3-mål i midtperioden.

Hedmarkslaget leder 3-1 sammenlagt og trenger bare én seier til for å komme til semifinale.

(NTB)