Frisk til sykehus

Kampen mellom Roma og Dinamo Kiev ble avlyst etter at den svenske dommeren Anders Frisk ble truffet av en gjenstand i pausen.

Kampfakta fra kveldens kamper nederst i artikkelen.(Dagbladet.no): Sveriges toppdommer Anders Frisk ble sendt til sykehus etter det usmakelige angrepet fra rasende Roma-fans på tribunen.

Frisk viste ut hjemmelagets Phillippe Mexes på overtid i første omgang. Da ledet allerede gjestende Dinamo Kiev 1-0 etter et frisparkmål av Gavrancic.

På vei inn i garderoben i pausen skjedde det: Roma-fansen kastet gjenstander etter Frisk, og en gjenstand som kunne se ut som en lighter traff svensken midt i hodet, nesten framme i panna.

Ifølge La Gazzetta dello Sports nettutgave skal gjenstanden ha blitt kastet fra VIP-tribunen, skriver NTB.

Frisk gikk ned for telling, men kom seg på beina og ble geleidet inn i garderoben av assistentdommerne, mens blodet fosset nedover ansiktet hans.

Andre omgang lot vente på seg, og etter 20 minutter kom beskjeden om at Frisk var kjørt til sykehus. Beslutningen ble fattet av Anders Frisk selv.

Til slutt kom beskjeden om at kampen ble avbrutt. Det er foreløpig uklart hvilken konsekvens episoden får for utfallet av kampen og for Roma som klubb.

Uefas disiplinærkommite vil etterforske saken i morgen, og komiteen vil avgjøre hva som vil skje, melder Uefa på sin hjemmeside i kveld.

HJELPES UT:</B> Anders Frisk får hjelp av en av assistentdommerne ned i garderoben.
BLODIG: Anders Frisk ble bombardert av gjenstander fra tribunen i pausen etter at han hadde utvist Romas Philippe Mexes. Dinamo Kiev ledet 1-0 til pause i Roma.
TRUFFET: Anders Frisk nede for telling etter å ha blitt truffet i hodet.