Frisk til VM

Bronkitten har fortsatt ikke sluppet taket i Lasse Kjus. Men selv med pusteproblemer knuste pasienten resten av utforkonkurrentene i Wengen i går. Og det er mer der det kommer fra: - Jeg skal bli helt frisk igjen til VM, lover Lasse.

Suveren treningskjøring fredag ble til en nesten like suveren oppvisning da det var alvor i går. Lasse Kjus skrev norsk alpinhistorie da han ble første norske utforvinner i den legendariske Lauberhorn-løypa i Wengen. Og det gjorde han i småsjuk tilstand. For bronkitten som satte ham ut av spill i romjula, har fortsatt ikke gitt seg helt.

Utklassing

- Jeg merker fortsatt at kroppen ikke er helt i lage etter sjukdommen. Jeg fikk problemer med pusten underveis, sier Lasse.

Men i går var det konkurrentene som burde fått pustevansker av Lasses kjøring. Han var godt over halvsekundet foran nummer to og tre - Hannes Trinkl og Hans Knauss fra Østerrike.

Og alpinkongen Hermann Maier - som benyttet anledningen til å vinne Bormio-utforen da Lasse lå sjuk i romjula - var 65 hundredeler bak. Det er utklassing - selv i den lange Lauberhorn- løypa.

- Hadde noen av trenerne kunne fortalt meg hvor langt jeg lå bak Lasse, ville jeg antakelig gitt opp, sier en skuffet Maier.
Og han kan få enda mer trøbbel når alpinistene drar til Vail og VM i slutten av januar. For der regner Lasse Kjus med å være hundre prosent friskmeldt.

Gir opp v-cupen

- Jeg skal være helt frisk igjen når VM starter, sier Lasse - delvis som et løfte, og delvis som en advarsel til Maier og resten av feltet.

Herfra til Vail er nemlig programmet til Kjus langt mer behagelig enn hardkjøret som tok knekken på helsa hans i desember.

- Det gjør meg i stand til å kjempe enda bedre, sier allrounderen.

Og VM blir Lasses store mål denne sesongen. For kampen om den aller største verdenscuppokalen har han mer eller mindre gitt opp etter de siste ukenes sjukefravær.

- Verdenscup sammenlagt tenker jeg ikke på. Det viktigste er å komme tilbake i form etter sjukdommen, sier Kjus til NTB.
- Men jeg går for seier i utforcupen.

Og den bør absolutt være innen rekkevidde etter tre seirer og en andreplass på fire utforstarter.

Hittil i vinter har han vunnet de prestisjetunge utforrennene i Val d'Isere, Val Gardena og Wengen. Og neste helg står det aller mest legendariske for tur: det ned Hahnenkam-løypa i Kitzbühel.