Stine Bredal Oftedal klar etter lårskade:

Friskmelder seg selv til EM

- Blir sur om jeg ikke får spille.

VIL SPILLE: Stine Bredal Oftedal (t.h.) melder seg klar til tjeneste mot Tyskland i EM-åpningen. Her sammen med Veronica Kristiansen på spillerhotellet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL SPILLE: Stine Bredal Oftedal (t.h.) melder seg klar til tjeneste mot Tyskland i EM-åpningen. Her sammen med Veronica Kristiansen på spillerhotellet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Tyskland, lør. kl.15.

BREST (Dagbladet): Norge EM-åpner mot Tyskland i morgen og de norske håndballjentene har faktisk vunnet seks av de sju siste europamesterskapene. Bare Montenegro i 2013 har stoppet EM-maskineriet til Thorir Hergeirsson de siste åra.

Et av de store spørsmålene før EM er helsetilstanden til kaptein Stine Bredal Oftedal. Hun ble hvilt gjennom alle de tre kampene i Møbelringen Cup.

- Alle er friske. Status på Stine får vi på trening i dag, og vi må se om hun klarer seg gjennom hele økta, sier landslagssjef Thorir Hergerisson til Dagbladet.

EM-laget har allerede bakspillere som Nora Mørk og Amanda Kurtovic på skadelista.

TESTER LÅRET: Fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik sjekker Stine Bredal Oftedal på trening dagen før kamp mot Tyskland .

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TESTER LÅRET: Fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik sjekker Stine Bredal Oftedal på trening dagen før kamp mot Tyskland . Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er klar

Oftedal selv mener det ikke er noen tvil om at hun er kampklar.

- Jeg er frisk, sier Oftedal til Dagbladet.

- Det føles veldig bra og jeg skal være med så lenge det ikke skjer noe dramatisk på trening, sier landslagskapteinen.

- Du er 100 prosent klar og spiller mot Tyskland?

- Ja, jeg føler meg bra. Og jeg blir litt sur på noen i laget dersom jeg ikke får spille, sier Oftedal og smiler.

Györ-spilleren er blitt spart på grunn av problemer med lårmuskulaturen. Hun har hatt smerter i noen uker.

- Det startet egentlig bare med en sliten muskel og jeg følte meg støl for tre uker siden. Det har vært sånn i noen uker, og jeg må unngå å få strekk, sa Oftedal til Dagbladet rett før avreise.

27-åringen sto over den siste kampen for Györ før hun reiste på samling med landslaget i Oslo.

Kleint: - De har sikkert hatt det gøy, men det er kleint, mener Stine Bredal Oftedal om de danske håndballjentenes VM-video fra 2015. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer Vis mer Vis mer

Bedre Tyskland

Landslaget har analysert tyskerne som spilte treningskamper i Spania nylig. Tyskerne ladet opp til EM med seier 28-27 over Polen. Laget tapte derimot 20-22 for Spania og 19-20 mot Brasil.

- Tyskland er i stigende form. De scorer én tredjedel av målene i kontring og ankomst. De er preget av ny trener og laget løper mye. De gjør en del feil, men er et lag med stigende kurve, sier Hergeirsson om lørdagens motstander.

Norge åpner EM lørdag klokka 15. Deretter følger kamp mot Tsjekkia mandag 3. desember klokka 21. Den siste kampen i gruppespillet er mot Romania onsdag 5. desember klokka 21. Alle Norges kamper i gruppespillet spilles i Brest.

Går alt etter planen for landslaget, reiser de videre til hovedrunden i Nancy, der de tre beste fra hver gruppe får plass. Semifinalene og finalen spilles i Paris 14. og 16. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer