Friskmeldt og spillekåt

Azar Karadas (24) beskriver de siste seks månedene som de verste i sin fotballkarriere. Nå vil han kjempe for framtida si i Portsmouth - og håper på spilletid mot Arsenal i kveld.

En seig strekkskade har holdt nordmannen ute i kulda i lang tid, og hans siste opptreden i Premier League kom så langt tilbake som mot Bolton 24. september.

Nå går ting endelig bedre for Karadas. Han har kommet seg helskinnet gjennom to reservelagskamper - og satt på benken i 90 minutter da Portsmouth spilte 1- 1 mot West Ham på mandag.

Det var en sårt tiltrengt oppmuntring.

-  Det var veldig artig å være tilbake i troppen på mandag. Det kom egentlig litt overraskende på alle, tror jeg. Men formen har vært stigende i det siste, og det har Harry (Redknapp, manager) også fått med seg, sier Karadas til Dagbladet.

Mot Arsenal i kveld håper han å komme enda litt lenger enn til reservebenken.

Spillesugen

-  Jeg er så absolutt klar for å vise meg fram. Vi får se om jeg får spille litt, men det viktigste er å komme i skikkelig god form gjennom hard trening. Nå skal jeg bare kjempe videre, sier Karadas.

24-åringen kom til Portsmouth i sommer på lån fra Benfica. Han imponerte i treningskampene, scoret en del mål og ble populær blant fansen. Men da serien startet var det slutt på moroa. Fortsatt står Karadas uten mål for Pompey.

 TILBAKE I VARMEN:  Portsmouth-spiller Azar Karadas er tilbake i Pompey-garderoben, og håper på spilletid mot Arsenal i kveld. -  Jeg starter egentlig med blanke ark, sier Karadas til Dagbladet. Foto: Kristin Svorte
TILBAKE I VARMEN: Portsmouth-spiller Azar Karadas er tilbake i Pompey-garderoben, og håper på spilletid mot Arsenal i kveld. - Jeg starter egentlig med blanke ark, sier Karadas til Dagbladet. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Lysere framtid

Karadas ble raskt plassert på benken og fikk publikum mot seg. Så ble han skadet og nylig overtok Harry Redknapp managerjobben til Alain Perrin, som hadde forsvart Karadas mot kritikerne hele veien.

Redknapp varslet tidlig at han ønsket å handle nye spillere når overgangsvindet åpner i januar - og ble ble sitert på at han ville fortrekke spillere som han selv hadde hentet til klubben.

Selv har ikke Karadas lagt skjul på at han vurderer et klubbskifte - og gjerne en gjenforening med sin gamle trener Giovanni Trappatoni, som er trener i tyske Stuttgart.

Nå er han ikke like sikker.

-  Jeg har pratet litt med Redknapp, men ikke diskutert framtida mi ennå. Akkurat nå er det juleprogrammet som gjelder, men jeg ser absolutt lysere på framtida i Portsmouth. Jeg vil ha en plass på laget. Vi får se hva januar bringer.

Langt nede

-  Hva tenker du om managerskiftet?

-  Jeg starter egentlig med blanke ark. Men det er klart, jeg følte jeg hadde mye tillit under Perrin. Så følelsene er litt blanda. Jeg kommer til å høre hvilke planer klubben har for meg, og får jeg ikke de signalene jeg ønsker, vil jeg bytte klubb. Jeg har en del tilbud fra Europa som er interessante.

-  Hva med en retur til Norge?

-  Norge er ikke akkurat første prioritet. Men man vet jo aldri.

-  Hvordan vil du oppsummere tida i Portsmouth så langt?

-  Jeg har aldri lagt skjul på at jeg har vært langt nede psykisk og fysisk. Først sleit jeg med kneet, så dukket denne strekkskaden opp og har holdt meg ute helt til nå. Det er små marginer mellom himmel og helvete, det er sånn fotballivet er. Men jeg har sagt til meg selv: Det er ikke verdens undergang med seks dårlige måneder, sier Azar Karadas til Dagbladet.

• Dagens spørsmål: Tror du Karadas kommer til å bli i Premier League?

LENGE SIDEN: Azar Karadas har ikke spilt Premier League-kamp siden september.