Frispark- generalen

Sammenliknes med Beckham.

Følg West Ham-Manchester United direkte fra klokken 16!

LONDON (Dagbladet): I en stor reportasje i The Daily Mail tar den tidligere engelske landslagsspilleren for seg portugiserens revolusjonerende frisparkteknikk. Bakgrunnen er selvsagt Ronaldos perle mot Sunderland for noen dager siden. Og Redknapp mener at Ronaldos giftige frispark kan bli avgjørende i gullkampen. Han nøler ikke med å sammenlikne portugiseren med legender som David Beckham, Roberto Carlos og Glenn Hoddle.

– Når Ronaldo tar frispark, vet keeperen hva som kommer. Det han ikke vet er hvordan han skal stoppe det, skriver Jamie Redknapp som selv var fryktet for sine frispark.

– Da jeg tok frispark, konsentrerte jeg meg utelukkende om å treffe ballen rent. Jeg kunne ikke ha gjort det på samme måte som Ronaldo, skriver Redknapp videre.

Egen teknikk

Den tidligere Liverpool-spilleren har studert Ronaldos teknikk, og han beskriver den som enestående. Ronaldo legger til ballen, løper rett mot og treffer ballen på en måte slik at den dupper med full kraft.

– Prøv selv, og du vil forstå hvor vanskelig det er, skriver Redknapp.

Ronaldos teknikk er veldig annerledes fra tidligere helter som David Beckham. Han tar et mer skrått tilløp, og skrur ballen.

Frispark- generalen

Det er ingen tilfeldighet at Ronaldo har blitt så god til å ta frispark. Helt siden han ankom Manchester United har han trent målrettet på dette. Kilder i klubben forteller at han flere ganger i uka blir igjen på treningsfeltet for å trene frispark. Som en golfspiller blir han stående og skyte mellom 30-40 frispark før han gir seg.

– Først når en begynner å få til det samme flere ganger begynner teknikken å sitte. Det er som en golfspiller som øver inn et nytt slag, skriver Redknapp som også sammenlikner portugiseren med Rugby-helten Jonny Wilkinson.

United har initiativet

Manchester United har brukt den første delen av jula til å ta over tabelltoppen fra Arsenal. I dag spiller de regjerende mesterne borte mot West Ham, mens Arsenal møter Everton i Liverpool. Full av selvtillit sier Manchester Uniteds Louis Saha at konkurrentene er i ferd med å få et overtak på London-klubbene Arsenal og Chelsea. Det er ikke Arsenal- manager Arsène Wenger enig i. Selv om hans mannskap har tapt mange poeng på bortebane i de siste rundene.

– Du kan godt kalle det et problem, men du skal få problemer med å overbevise meg om at det er noen krise. Dersom vi spiller like godt i den andre halvdelen av sesongen vil vi bli seriemestere, sier Wenger.

– Premier League er ikke en sprintøvelse. Det er et maraton. Og det er desember og januar som er de vanskeligste månedene. Det er da du kan se at noen lag mister grepet, og både Arsenal og Chelsea tapte poeng på andre juledag, konstaterer Louis Saha.

•Har du en frisparkfavoritt? Si din mening nedenfor.

KOPIEN OG ORIGINALEN: Cristiano Ronaldo og David Beckham begynner å få mer til felles enn at begge har båret trøye nummer sju på Manchester United. Foto: Scanpix
KOPIEN OG ORIGINALEN: Cristiano Ronaldo og David Beckham begynner å få mer til felles enn at begge har båret trøye nummer sju på Manchester United. Foto: Scanpix Vis mer
<B>MÅLRETTET:</B> Cristiano Ronaldo har målrettet øvd inn frispark siden han kom til Manchester United. Nå går det stadig kortere tid mellom hver frisparkperle fra portugiserens fot.
<B>SKRU\'N SOM BECKHAM:</B> Fortsatt er det få som er bedre enn David Beckham til å skru frispark over muren.