MATCHVINNER: Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen viste nok en gang fram frisparkfoten i Eliteserien i kveld.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen viste nok en gang fram frisparkfoten i Eliteserien i kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Strømsgodset Odd i eliteserien

Frisparkperle holdt liv i Godsets medaljehåp

Eirik Ulland Andersen matchvinner mot Odd.

Strømsgodset - Odd 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Både Strømsgodset og Odd trengte tre poeng for å holde tritt i medaljekampen i Eliteserien i kveld, og viljen til å vinne var større enn frykten for å tape hos begge lagene.

Det var riktignok ikke et eldorado av feite sjanser i Drammen, men sjansene var både mange og store nok til at underholdningsverdien varmet på en ellers kjølig aften.

Stormløp mot Odd

Etter en jevnspilt førsteomgang etterlyste Godset-trener Tor Ole Skullerud større balltempo fra sine menn i andre.

Det gikk bare sånn middels.

- Hvis Godset skal ha større balltempo må de først få tak i ballen, kommenterte Eurosports Bengt Eriksen da Godset-gutta hadde løpt etter ballen i noen minutter.

De hørte neppe hva Eriksen sa, men bare minuttet etterpå startet Strømsgodset et stormløp mot Sondre Rossbach i Odd-målet.

Etter 73 minutter fikk de betalt.

Jevn kamp

Marcus Pedersen ble felt på atten meter av Jone Samuelsen. Eirik Ulland Andersen brukte godfoten og dundret ballen så hardt i keeperhjørnet at Rossbach bare hørte suset av den før den lå i nettet.

- Det var sjukt deilig. Dette var en viktig kamp for oss for resten av sesongen, nå har vi litt sjanse til å melde oss på der oppe, så det var deilig å ta denne her, altså, sier Ulland Andersen til Eurosport etter kampen.

Odd ga derimot ikke opp, og produserte flere halvsjanser det siste kvarteret. Uten å få betalt i form av mål eller poeng.

- Det er veldig frustrerende. Et forferdelig tap, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

- Vi var veldig gode. I dag er jeg veldig fornøyd med gjennomføringen av kampen. Når Godset scorer så er det den første målsjansen. De har noen skudd fra distanse, men i dag taper det klart beste laget, fortsetter han.

Med tre poeng klatret Godset til femteplass på tabellen, tre poeng bak Molde på bronseplassen. Det var Godsets fjerde seier på rad i Eliteserien.

Tre poeng bak Godset følger Odd på sjuendeplass.

- Jeg sa før kampen at det laget som vinner her har sjanse til å melde seg på i medaljekampen, det som taper er ute, konkluderte Fagermo.

Resten av runden spilles i morgen.