SNUOPERASJON: Haugesund snudde 0-2 til 3-2 mot Brann. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SNUOPERASJON: Haugesund snudde 0-2 til 3-2 mot Brann. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Frisparkperle sikret Haugesund seieren mot Brann etter vill snuoperasjon: - Årets kamp

Haugesund lå under 0-2, men snudde til 3-2-seier mot Brann. Kristoffer Haraldseid avgjorde kampen med et fantastisk frispark.

Haraldseid fikk sjansen på frispark etter 81 minutter og skrudde ballen over muren og rett i krysset, utakbart for Brann-målvakt Alex Horwath.

– Dette var ubeskrivelig deilig. Det var årets kamp for oss, og å få være med å vinne med laget mitt er helt fantastisk. Dette var en lagseier, og jeg var bare med på å sette kronen på verket, sa Haraldseid til TV 2 etter kampslutt.

Før hans scoring hadde kampen tatt fyr etter at gjestene gikk opp til både 1-0 og 2-0 med kun to minutters mellomrom.

Kristoffer Barmen headet Brann i ledelsen etter 28 minutter, før Steffen Lie Skålevik omsatte Torgeir Børvens innlegg i mål.

Slo tilbake før pause

Haris Hajradinovic reduserte til 1-2 etter 36 minutter på straffe etter at Sivert Heltne Nilsen hadde revet FKH-kaptein William Troost-Ekong over ende på en corner.

Og like før pause var Haugesunds nigerianske kaptein nok en gang i begivenhetenes sentrum. Et ettertrykk fra en corner endte i beina til midtstopperen, som satte inn 2-2.

Frisparkperle

Den andre omgangen inneholdt ikke like mange scoringer som den første, til tross for at Barmen hadde alle tiders mulighet til å bli tomålsscorer da han på 2-2 kom alene med FKH-keeper Per Kristian Bråtveit.

Lobbforsøket gikk imidlertid over mål, og i stedet var det hjemmelaget som stakk av gårde med alle tre poengene.

Haraldseids kampavgjørende scoring gjør at FKH ligger på tredjeplass i eliteserien, mens Brann falt til fjerdeplass, ett poeng bak laget til Andrea Loberto.

(NTB)