Jakob Ingebrigtsen gateløp og maraton

Frister med millioner

Det er blitt store penger i internasjonale gateløp. Det gir Jakob Ingebrigtsen sjansen til å tjene godt på det unike talentet sitt.

NORSK REKORD: Det går stadig kjappere med Jakob Ingebrigtsen på asfalt. Her er han på vei til 13.29 og ny norsk rekord på 5km i Stavanger i fjor. Det resultatet er 38 sekunder svakere svakere enn uganderen Joshua Cheptegei sin bestetid i gateløp, men Jakob kommer stadig nærmere de beste afrikanerne.
FOTO: Carina Johansen / NTB
NORSK REKORD: Det går stadig kjappere med Jakob Ingebrigtsen på asfalt. Her er han på vei til 13.29 og ny norsk rekord på 5km i Stavanger i fjor. Det resultatet er 38 sekunder svakere svakere enn uganderen Joshua Cheptegei sin bestetid i gateløp, men Jakob kommer stadig nærmere de beste afrikanerne. FOTO: Carina Johansen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FORLEDEN lekte Team Ingebrigtsen med tanken om å sende den yngste løpergutten Jakob til VM i halvmaraton. Mesterskapet går i polske Gdyna neste helg, men den norske deltakelsen ble stoppet.

Viruspandemien gjør at det er usikkert hvor mange gateløp Jakob får med seg denne vinteren. Men etter hvert blir det stadig flere konkurranser på asfalt om kroppen tåler underlaget bra nok. Bare 20 år gammel blir han uansett styrt fornuftig i forhold til belastning over tid.

Hadde pengene bestemt, ville det derimot ikke vært noen tvil om hvor det lønner seg å være med for en ung distanseløper:

  • Økonomien i de internasjonale gateløpene eksploderer.

Dette er et marked friidretten aldri har opplevd, og det med løperyndlingen Jakob Ingebrigtsen helt i starten på en forhåpentligvis riktig lang karriere som er tenkt å ende i maraton.

PREMIEPENGENE i gateløpinga er ennå ikke opp mot det skyhøye nivået i golf og tennis, men det har begynner å bli vanlig med ganske fete bonuser på asfalten også.

I 2018 tjente den japanske hjemmefavoritten Yuta Shitara 10 millioner kroner for å sette nasjonal rekord på 2.06,11 i Tokyo Maraton. Sist vinter fikk så landsmannen Osaku Suguru nesten 9 millioner for å presse denne rekorden ned til 2.05,29. Så stor er interessen for langdistanseløping i Japan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer