Frister Shampo med superlønn

Espen Knutsen til Bergen Flyers? Det høres vilt ut, men klubben vil friste Shampo med millionlønn for å spille ut sesongen i Bergen.

Shampo er åpen på at han helst vil til en svensk toppklubb, men var ikke avvisende da Bergen Flyers i går tok kontakt med ham med tanke på spill i Bergen ut sesongen - det vil si en gang ut i mars om de kommer til sluttspillet.

For en gjesteopptreden på noen få måneder jobber Bergen Flyers med å få på plass en økonomisk pakke som kan matche det Norges beste ishockeyspiller vil tjene ved å skrive under for en svensk klubb.

I Sverige vil han trolig tjene rundt tre millioner i året. Etter det Dagbladet erfarer, skal Shampo være forespeilet 1- 1,5 millioner for tre måneder i Bergen.

Daglig leder Petter Sundberg i Sponsorkompetanse AS - som sitter på rettighetene til Bergen Flyers - hadde en oppmuntrende samtale med Shampo i går.

- Ser lovende ut

- Det kan bli en realitet. Det ser iallfall lovende ut. Jeg ba ham si fra dersom det var helt uaktuelt, for da hadde vi ikke giddet å gå i gang med å løse det økonomiske puslespillet. Men den biten jobber vi med nå, sier tidligere landslagsspiller Petter Sundberg til Dagbladet.

Overfor Dagbladet bekreftet Shampo i går kveld interessen fra Bergen.

- Det er alltid smigrende å få spennende tilbud, men jeg har ikke hastverk med å bestemme meg. Vi får avvente og se hva Bergen kommer opp med. Men nei, det er ikke utenkelig, sier Shampo til Dagbladet.

Zidane-sammenlikning

Bergen Flyers ligger på 7. plass av 10 klubber i eliteserien. Med Shampo på laget tror klubben på suksess både på isen og i regnskapet.

Markedssjef Kenneth Fure i Bergen Flyers sammenlikner en eventuell Shampo-overgang med at Brann skulle ha sikret seg underskriften til Zinedine Zidane.

- For en markedssjef ville dette vært en drøm. Det er jo egentlig helt hinsides. Åhh, nå får ikke jeg sove i natt, sier Fure til Dagbladet.

- Vil regnestykket gå opp selv om dere skulle betale ham 1,5 millioner for tre måneder?

- Jeg har foreløpig ikke finregnet på det, men jeg tror at jeg allerede nå kan svare ja på det. Sponsorinteressen ville blitt mye større, for ikke å snakke om hvor mange vi ville trukket til ishallen i de månedene.

- Ydmyk stjerne

Petter Sundberg mener Shampo som forbilde også ville vært uvurderlig i Bergen.

- Ungdommen her trenger et idol og en profil å se opp til, og Shampo har en personlighet som tiltaler meg. Tross all sin suksess er han fortsatt ydmyk og jordnær. I tillegg til PR-biten ville han vært med og utviklet bergenshockeyen samtidig som han ville fått forberedt seg til VM på hjemmebane i april, sier Sundberg til Dagbladet.

Shampo skal spille for Vålerenga mot Storhamar i Jordal Amfi 30. desember. Men VIF har ingen planer om å tilby Shampo en millionlønn for tre måneders spill.

- Vi leder allerede serien med ti poeng, og er ikke interessert i å bruke så mye penger på det, sier VIFs markedssjef Jan Tore Kjær til Dagbladet.

IKKE HAST: Eks-NHL-proffen Espen Knutsen trener for tida med Vålerenga. Nå ønsker Bergen Flyers hans tjenester. - Det er alltid smigrende å få spennende tilbud, men jeg har ikke hastverk med å bestemme meg, sier Shampo til Dagbladet.