TRIVES, MEN HAR KORT TID IGJEN AV KONTRAKTEN: Brede Hangeland, her i kamp med Tottenhams Gylfi Sigurðsson, satser på en avklaring om fotballframtida så fort som mulig.Foto: AP /Bogdan Maran
TRIVES, MEN HAR KORT TID IGJEN AV KONTRAKTEN: Brede Hangeland, her i kamp med Tottenhams Gylfi Sigurðsson, satser på en avklaring om fotballframtida så fort som mulig.Foto: AP /Bogdan MaranVis mer

Fristes av en annen liga

- Fins ikke noe større enn Premier League, sier Hangeland.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Brede Hangeland er en fotballspiller som i bunn og grunn er lojal overfor klubben han spiller for.

Han er ikke en spiller som bytter fotballklubber i en rasende fart. Etter fem sesonger i Viking tok han steget opp til dansk Superliga og FC København.

Derfra gikk ferden videre til Fulham og Premier League. Nå har han vært i London-klubben i nesten seks sesonger, og nå henger Fulham-framtida i løse lufta siden kontrakten hans går ut etter denne sesongen.

Skal Hangeland følge sin egen trend bør han altså ta et nytt steg oppover. Men hva slags steg er oppover fra Premier League?

- Jeg syns ikke det fins noe steg opp i form av liga, men det fins jo større klubber enn Fulham naturligvis. Det er nok riktig at jeg er en lojal spiller, jeg mener at når du har en kontrakt med en klubb så gjør du ditt aller beste for å tjene den klubben så godt du kan. Det gjør jeg med Fulham også, enten om jeg er der noen måneder til eller det blir en ny kontrakt, det får vi se, sier Hangeland til Dagbladet.

- Frister det med en annen liga?

- Det ville vært fristende det på mange måter. Nye opplevelser er alltid fristende, men jeg har jo trivdes veldig godt i Fulham i fem og et halvt år, og det har vært en eneste lang opptur, syns jeg, både fotballmessig og det å bo i London syns jeg har vært fantastisk. Spørsmålet er om noe kan være bedre enn det, det er jeg ikke helt sikker på.

Det som derimot er sikkert er at Brede Hangelands klubbsituasjon skal avklares før denne Premier League-sesongen er over i mai. I januar-vinduet var Queens Park Rangers svært interessert i den norske landslagskapteinen, men som vanlig ønsker ikke Hangeland å snakke om andre klubber enn Fulham.

Men som godt voksen fotballspiller innrømmer han at han tenker mye på hvor lenge han kan holde det gående, enten det er for Fulham eller andre toppklubber.

- Jeg tenker ofte på hvor lenge jeg kan holde på på dette nivået. Det er jo sånn at før eller siden er det dessverre slutt. Jeg håper og tror at det er noen år til ennå, det er ingenting som tyder på at det skal være slutt med det første for min del. Jeg føler meg fin og spiller stort setta alt av kamper og er, bank i bordet, lite skada. Men kanskje er det sånn at jeg våkner opp en dag og så kjennes det litt verre. Jeg håper og tror jeg i hvert fall kan holde ut en to, tre år til på dette nivået, sier Hangeland.

- Men det er vanskelig å si, det eneste jeg vet er at dette ikke kan vare evig. Kanskje jeg kan holde på til jeg er førti, hvem vet?