Fristet av Bryne

Midt i denne uka ble Ståle Solbakken oppringt av Bryne med forespørsel om han kunne tenke seg trenerjobben i Bryne. - Veldig fristende, sier Solbakken til Dagbladet.

Men etter en natts tenketid valgte fotballpensjonisten å takke nei til å ta over etter Erik Brakstad, som trakk seg fra trenerjobben i Bryne mandag.

- Jeg snakket med Bryne. De lurte på om jeg var interessert i jobben, og da valgte jeg å tenke på saken over natta, sier Solbakken til Dagbladet.

Fortsatt bor Solbakken og familien i København. Det ble utslagsgivende.

- Vi driver og etablerer oss så smått på Hamar. Det ville blitt litt for mange ting på en gang, og for slitsomt for familien, sier Solbakken.

Fristende

Men Solbakken kunne altså tenkt seg jobben - om bare omstendighetene var annerledes. Han fikk tenning på trenerrollen når han først fikk en konkret forespørsel.

- Det var veldig fristende å kunne sette mine planer og ideer om fotball ut i livet på så høyt nivå, sier han.

- Så det betyr at trenerrollen er mer aktuell for deg nå?

- Det kan være en mulighet, ja.

Svarer Ståle, som trolig blir boende i Danmark et par måneder til.

- Nå går tida mest med til å passe unger, sier han.

- Synd

Bryne-kaptein Geir Atle Undheim synes det er trist at Solbakken takket nei.

- Solbakken er en mann som har spilt ute. Det hadde vært moro å få ham hit, sier han.

Men foran dagens vanskelige bortekamp mot Odd tenker ikke Bryne-gutta på hvem som eventuelt skal inn i trenerteamet om det blir poengtørke også med duoen Hans Olav Frette/Gabriel Høyland.

- Vi satser på å ta nok poeng utover til at vi kan spille sesongen ut med disse to, sier Undheim.

Tent av Brakstad

Geir Atle Undheim har for øvrig blitt småprovosert av Erik Brakstads flørting med nye trenerjobber allerede første uka borte fra Bryne. Blant annet har Brakstad stilt seg åpen for tilbud fra Moss om Knut Torbjørn Eggen gir seg.

- Han kan visst trene alle andre lag enn oss. Litt tidlig å gå ut og spekulere slik. Dette tenner oss ekstra. Vi skal vise ham at vi er et godt lag - uten ham, sier Undheim til Dagbladet.

Verken klubbformann Per Undheim, sportslig leder Gabriel Høyland eller daglig leder Kjell Madland var tilgjengelig for kommentar i går kveld. Det er disse tre som leder arbeidet med å finne ny trener i Bryne.

Dagens hovedtrener Hans Olav Frette sier dette:

- Jeg er åpen for å jobbe sammen med mange, jeg.

<B>FIKK TRENERTILBUD:</B> Ståle Solbakken er smigret av trenertilbudet fra Bryne. - Det hadde vært moro å få ham hit, sier Bryne-kaptein Geir Atle Undheim.