Fristet til å fortsette

Norge - Frankrike 19-23. Frankrike fikk revansje for tapet i VM-finalen i fjor, og sender samtidig Norge ut i kvalifisering for å komme til håndball-EM i Danmark i 2002. Også da mest sannsynlig med Marit Breivik som landslagstrener.

Tross i at håndballjentenes enerådende sjef ennå ikke har bestemt seg formelt, så innrømmer hun at det er fristende å fortsette i jobben hun har hatt i snart sju år.

Etter det Dagbladet forstår ønsker Breivik en litt annerledes struktur på jobben før hun sier endelig ja til forespørselen om å lede håndballyndlingene fram mot Athen-OL i 2004.

  • Det formelle tilbudet vil foreligge først når hun signaliserer sitt endelige valg på nyåret. Fram til da skal hun bruke tida på å tenke og rådføre seg med sine nærmeste - som blant annet er ektemannen og generalsekretær Niels Hertzberg i håndballforbundet.

Mindre reisng

- Dette er en jobb som er veldig resultatorientert og det er ganske tappende i det lange løp å leve med det. Samtidig trives jeg veldig godt i jobben, sier Marit Breivik - som har hatt rundt 140 reisedøgn i året i snart sju år.

Slik Dagbladet forstår det vil det være viktig for Breivik å få til en avtale som medfører mindre reisevirksomhet i framtiden.

- Selve laget har rundt 80-90 døgn på reise i året. Spørsmålet her er om det er mulig å finne andre måter å organisere jobben på, sier Breivik til Dagbladet.

Fortsatt sulten

Den indre sulten og drivkraften er ikke blitt mindre de siste årene. Og med de mange nye spennende profilene dette EM har gitt Håndball-Norge, vil det også være vanskeligere for Marit å takke av nå.

- Selvsagt er det en ekstra motivasjonskilde at vi har en spennende spillergruppe. Min avgjørelse vil likevel være uavhengig av gruppa, hevder Marit Breivik.

Greit

Firemålstapet mot Frankrike mener hun det ikke er noe å utsette på.

- Frankrike er et bedre lag enn oss i øyeblikket. Vi scorer like mye som i VM-finalen i fjor, og taper denne kampen først og fremst på at vi er for stressa og ikke er vant til å spille mot det aggressive 5-1- forsvaret til Frankrike.

- Med et så nytt mannskap trenger vi tid for å lære oss det, sier Marit Breivik - som her oppsummerer Norges EM-innsats i positivt og negativt.

Profiler

Positivt:

- Flere nye spillere har vist seg fram på en ypperlig måte, spesielt Karoline Dyhre Breivang og Gro Hammerseng. Birgitte Sættem, Marianne Rokne og Monica Sandve er også på vei mot å bli mer stabile på et godt nivå

Negativt:

- Fortsatt er vi for utaktiske både individuelt og i fellesskap. Noe som skyldes både liten tid til samkjøring og manglende kvaliteter. Vi skal heller ikke være fornøyd når vi taper kamper som vi har muligheter til å vinne, og tross en 6. plass er vi ikke blitt kjørt av lasset i noen kamper her nede, sier hun til Dagbladet.

<B>OPPLØFTENDE: </B>Til tross for tap mot Frankrike og 6. plass i EM i går, ser landslagstrener Marit Breivik lyst på framtida til Nye Norge.