Fritt fram for Bjørn Helge Riise

Aalesunds Fotballklubb dropper kravene om utdanningskompensasjon i millionklassen for Bjørn Helge Riise. Dermed bærer det mot en proffkarriere i Wales for 19-åringen.

Ålesundklubben står fast på at den har krav på såkalt utdanningskompensasjon for spilleren, men hevder at et slikt krav ikke vil bli fremmet overfor den walisiske klubben Cardiff av hensyn til spilleren.

- Det er først og fremst hensynet til Bjørn Helge Riise og hans karriere som nå ligger bak Aalesunds beslutning om ikke å fremme krav om utdanningskompensasjon. Nå er det opp til Riises agent å avslutte forhandlingene med Cardiff, sier formann Arne Aambakk i Aalesund.

Klubben skal på eget initiativ ha tatt kontakt med Cardiff på telefon og telefaks i løpet av helgen. Ifølge Aambakk var det tydelig at waliserne ikke har fått beskjed om at slike krav kan fremmes fra tidligere klubber.

- Cardiff har vist interesse for Riise basert på de opplysningene de har mottatt om at spillerne var en såkalt «free transfer». Hvor denne misforståelsen konkret har oppstått ønsker vi ikke å kommentere, men den har satt oss i en vanskelig situasjon. Dersom det viser seg at tidligere klubber har krav på utdanningskompensasjon, så ønsker ikke Cardiff å inngå kontrakt med spilleren, sier Aambakk.

(NTB)