Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fritt fram for Funaki

Mens Espen Bredesen og de andre norske hoppgutta trener som besatt, koser japaneren Kazuyoshi Funaki (22) seg enormt: Han røyker, tar seg gjerne en øl, har gul hestehale og leker med alle i hoppbakken: Og han står på terskelen til å vinne alt i vinterens hoppuke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri før har noen maktet å rade opp seire både i Oberstdorf, Garmisch- Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen. Funaki er ikke redd for noe, og lite tyder på at han havarerer psykisk på det som kan bli hans største dag i karrieren.

Økonomisk er det heller ikke å kimse av. Fire rennseire gir vel 600 000 kroner i rene pengepremier.

- Jeg føler meg bra og tar en dag av gangen. Først etter tirsdag kan jeg begynne å se framover, sa Funaki på spørsmål om hva som var viktigst av hoppuken og OL på hjemmebane i februar.

Japanerne er i fryktelig juleform, og samholdet i laget er enda bedre enn tidligere. Troppen hygger seg fra tid til annen, og går ikke av veien for en røyk eller øl om det skulle passe.

I dag fortsatte Funaki oppvisningen i Paul Ausserleitner-bakken. Han var overlegent best og lengst i to prøveomganger og i kvalifiseringen.

Funaki slo gjennom med seier i Planica for tre år siden, og da kom han med i troppen på overtid etter at en landsmann måtte melde forfall på grunn av sykdom.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!