Fritt fram for Funaki

Mens Espen Bredesen og de andre norske hoppgutta trener som besatt, koser japaneren Kazuyoshi Funaki (22) seg enormt: Han røyker, tar seg gjerne en øl, har gul hestehale og leker med alle i hoppbakken: Og han står på terskelen til å vinne alt i vinterens hoppuke.

Aldri før har noen maktet å rade opp seire både i Oberstdorf, Garmisch- Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen. Funaki er ikke redd for noe, og lite tyder på at han havarerer psykisk på det som kan bli hans største dag i karrieren.

Økonomisk er det heller ikke å kimse av. Fire rennseire gir vel 600 000 kroner i rene pengepremier.

- Jeg føler meg bra og tar en dag av gangen. Først etter tirsdag kan jeg begynne å se framover, sa Funaki på spørsmål om hva som var viktigst av hoppuken og OL på hjemmebane i februar.

Japanerne er i fryktelig juleform, og samholdet i laget er enda bedre enn tidligere. Troppen hygger seg fra tid til annen, og går ikke av veien for en røyk eller øl om det skulle passe.

I dag fortsatte Funaki oppvisningen i Paul Ausserleitner-bakken. Han var overlegent best og lengst i to prøveomganger og i kvalifiseringen.

Funaki slo gjennom med seier i Planica for tre år siden, og da kom han med i troppen på overtid etter at en landsmann måtte melde forfall på grunn av sykdom.

(NTB)