Fritt fram for langrennsfyll

Men boccia-spillerne kan ikke ta ei kule.

(Dagbladet.no): Det internasjonale antidopingbyrået WADA offentliggjorde i dag den reviderte lista over forbudte stoffer i idrettsverdenen. Den nye lista gjelder fra 1. januar 2006.

Og som vanlig er når WADA gir ut dopinglister, er det stort sett uforståelig for folk flest hva det handler om. Oversatt betyr buprenorphine, dextromoramide, og oxycodone, at narkotiske stoffer fortsatt ikke er lov å ha i blodet når man konkurrerer i idrett.

Og i motsetning til i fjor, når koffein forsvant ut av lista, er det ikke noen betydelige endringer for den jevne toppidrettsutøver.

Alkohol

For langrennsløperne våre, derimot, er det en stor, men kanskje ikke så aktuell endring. Det internasjonale skiforbundet FIS har ifølge WADA, bedt om å bli tatt av lista over idretter der alkohol står på dopinglista.

Det betyr at langrennsløperne fra 1. januar kan ha alkohol i blodet mens de går renn. Og dermed kan champagnen flyte i hele vinter.

Uten alkohol

Av idretter som fortsatt er berørt av alkoholforbudet kommer selvfølgelig all form for motorsport inn. Fernando Alonso, Sebastien Loeb, og Petter Solberg har altså ikke lov til å konkurrere i påvirket tilstand, så for deres del får vi håpe eventuelle dopingtester tas før den tradisjonelle champagnesprutinga på podiet etter VM-runder.

I tillegg omfattes forbudet mot alkohol av skytesport, bueskyting, og den paralympiske idretten boccia.

Les den reviderte forbudslista med forklaringer her.