Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

ELITESERIEN: VÅLERENGA-KRISTIANSUND

Frittalende 22-åring mener han er Eliteseriens beste spiller, men Deila er skeptisk: - Har litt å gå på

Kamer Qaka har trua på seg selv. Mildt sagt.

SELVTILLIT: Kristiansunds Kamer Qaka (22) ligger på 60. plass på Dagbladets spillerbørs, men er fortsatt overbevist om at han er Eliteseriens beste spiller. I går gjorde han en brukbar figur i 0-1-tapet for Vålerenga. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
SELVTILLIT: Kristiansunds Kamer Qaka (22) ligger på 60. plass på Dagbladets spillerbørs, men er fortsatt overbevist om at han er Eliteseriens beste spiller. I går gjorde han en brukbar figur i 0-1-tapet for Vålerenga. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga-Kristiansund 1-0 (0-0):

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga karret seg til en 1-0-seier over nyopprykkede Kristiansund på «fotballens festdag» i går kveld.

Oslolagets svenske høyreback, Robert Lundström, ble matchvinner med sitt velplasserte skudd fra hjørnet av sekstenmeteren ti minutter etter sidebyttet.

Kampen var av det spesielle slaget for en helt annen spiller, nemlig Kristiansunds sentrale midtbanemann Kamer Qaka (22).

Han spilte nemlig sin ungdomsfotball i nettopp Vålerenga, og våren 2010 ble Brandbu-gutten klubbens yngste a-lagsspiller gjennom tidene da han, som 15-åring, debuterte i 11-1-seieren over Oppsal i cupen.

Skilte veier

Til tross for at han på den tida ble sett på som et megatalent, og flere utenlandske storklubber viste interesse, ble aldri Qaka og Vålerenga noen suksesshistorie.

I 2013 gikk han videre til Raufoss, og deretter ble det korte opphold i Hønefoss (2014) og Sarpsborg 08 (2015) før han ble leid ut til Kristiansund i fjor.

Qaka gjorde sine saker så godt i Obosligaen i fjor at overgangen ble gjort permanent og han ble like gjerne årets spiller på nest øverste nivå i samme slengen.

Da han ble intervjuet av VG før årets sesong, sa han - freidig nok - at han var 100 prosent sikker på at han vil bli årets spiller i Eliteserien i 2017.

Etter nesten en tredjedel av årets sesong, så kan vi konkludere med at det blir han etter all sannsynlighet ikke. I hvert fall ikke om vi skal tro Dagbladets spillerbørs. Der ligger 22-åringen på en delt 60. plass med 5.00 i snitt.

- Jeg er sjefen

Det gjør imidlertid ikke noe med selvtilliten til midtbanemannen. Den er nemlig formidabel. Da Dagbladet spør om alt går etter planen i jakta på å bli årets spiller, er svaret:

- Jeg bryr meg ikke om hva folk tenker og sier. Jeg vet selv hva jeg skal. Jeg vet at jeg er sjefen og den beste spilleren, så folk får mene hva de vil, sier han.

- Førsteomgangen min var en katastofe i dag, men det kom seg. Folk som ikke tror på Qaka kommer til å spise sine egne ord. Tro meg. Jeg skal herje og folk skal se selv, legger han til.

22-åringen legger samtidig til at han satte pris på å møte gamlelaget i går.

- Det var bra å komme tilbake hit og spille mot dem. Det var kult å se Ghayas (Zahid) og de gutta igjen.

- Hvordan vurderer du kampen?

- De er gode, jævlig bra, så det var tøft, men etter at de scorer så er vi mer med i matchen. Da får vi litt trykk på dem.

- Har sikkert potensial

I Vålerenga-leiren var det mest av alt lettelse etter at trepoenger nummer to på rad ble sikret mot Qaka og Co i går kveld.

Men osloklubbens utvalgte setter pris på Qakas tro på egne ferdigheter.

- Jeg så ikke ham noe spesielt mer enn de andre der ute. Kristiansund er et hardtarbeidende lag med mange ålreite fotballspillere, men Qaka gjorde ikke noe spesielt, sier Ronny Deila til Dagbladet.

- Er ønsket hans om å bli årets spiller realistisk?

- Han har sikkert potensial, men som alle andre litt å gå på.

Vålerengas back Ivan Näsberg , som spilte sammen med Qaka i klubbens yngre avdelinger, synes det var moro å se kompisen igjen.

- Mye å bevise

- Han er en bra spiller. Jeg spilte med ham fra vi var 15 år, og kanskje tidligere også, og jeg liker ham veldig godt. Selvtillit har det aldri vært mangel på hos ham, men det er bare positivt. Vi får se på om han er Eliteseriens beste. Det er en lang sesong og mye å bevise, sier Näsberg til Dagbladet.

Venstrebacken gjorde en solid innsats i går, men fikk også et lite minustegn i margen etter 26 minutters spill.

Da gikk han nemlig særdeles enkelt i bakken i KBKs straffefelt etter fint veggspill med Ghayas Zahid.

Dommer Tore Hansen lot spillet gå videre, og tv-bildene viste at det gjorde han sannsynligvis helt rett i. Det var nemlig minimalt - hvis noen - kontakt mellom spillerne før Näsberg plutselig lå og sprellet.

Da unggutten forstår hva Dagbladet skal spørre om trekker han litt flau på smilebåndet.

- Ja, jeg falt kanskje litt lett, men det var kanskje litt kontakt, tror jeg. Jeg har ikke sett bildene, men det kunne ha gått begge veier, sier han.

- Hva tenkte du da KBK-spilleren satte ut foten?

- Jeg rakk ikke å tenke så mye, det var mer en reaksjon at jeg falt. Jeg vil ikke si at jeg er en filmespiller, sier han.