Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fritz tapte bronsen: - For passiv

SYDNEY (Dagbladet): Den norske OL-bryteren Fritz Aanes tapte 4-0 for georgieren Mukhran Vakhtangadze i bronsekampen. - Han hadde full kontroll på meg hele kampen, sier Fritz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en dårlig match, jeg kom aldri inn i kampen. Jeg ble for passiv, sier Fritz etter at han tapte bronsefinalen.

Georgieren er venstrehendt - det gir en spesiell brytestil som Fritz har forsøkt seg lite mot før.

Etter 1.37 av første runde, scoret Vakhtangadze to poeng med en rulle.

- Det ble litt stress og panikk da jeg opplevde å bli overkjørt fra start. Derfor kom jeg ikke inn i min egen stil, sier Aanes.

- Ikke i slag

- Jeg følte kampen var tapt allerede da. Østeuropeere er tradisjonelt gode til å forsvare seg, og vanskelige å få poeng på, sier Aanes' trener Jan Stawowski.

- Dessuten virket ikke Fritz i slag i denne kampen, sier treneren.

Etter 5.06 av den seks minutter lange kampen fikk georgieren inn sin andre rulle, og gikk opp i 4-0. De siste minuttene handlet bare om å få tida til å gå.

Dermed ble det fjerdeplass for OL-debutanten Aanes, som i løpet av OL ble et av Norges fremste medaljehåp. Fra før av hadde han 15. plass i VM som beste mesterskapsplassering.

Fornøyd - og skuffet

- Resultatet er bra. Jeg er fornøyd med 4. plass i OL. Samtidig er jeg skuffet over at det ikke ble medalje. Det var målsetningen da jeg kom hit, sier Aanes.

En god plassering i OL var viktig for Aanes videre satsning. Det blir enklere å be om penger og støtte nå, tror OL-debutanten, som avslører en offensiv holdning:

- Hvis jeg ikke hadde blitt blant seks beste, ville jeg sett på dette OL som mislykket, sier han.

Men det er ingen tvil om at Aanes hører hjemme i toppsjiktet i 85-kilosklassen. Tidligere har han slått begge de to som møttes i finalen.

Aanes tapte semifinalen i natt 4-1 mot ungareren Sandor Istvan Bardosi.